Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34

Emma Werkschoenen en Veiligheidsschoenen

Werkschoenen Emma

Emma Safety Footware is een Nederlandse fabrikant van veiligheidsschoenen en Emma werklaarzen. Emma is ontstaan in de jaren 20 van de vorige eeuw. Destijds waren er veel mijnwerkers met chronische gezondheidsklachten. In 1918 wordt er voor deze mijnwerkers een fonds opgericht. Omdat er veel beroep wordt gedaan op het fonds, wordt er besloten om deze voormalige mijnwerkers aan een andere baan te helpen. Een van de initiatieven is een gespecialiseerde schoenenfabriek die zich toelegt op het repareren en fabriceren van stevige schoenen voor mijnwerkers.

Vandaag de dag worden de Emma werkschoenen niet meer alleen door mijnwerkers gedragen, maar door harde werkers wereldwijd.

Inmiddels is Emma als werkschoenenfabrikant uitgegroeid tot een toonaangevende werkschoenenfabrikant. Bij Emma wordt niet bezuinigd op details en afwerking. De zoektocht naar kwalitatief goede grondstoffen heeft Emma geleid naar Brazilië. Hier is een productielocatie opgezet voor het bewerken van leer. De schachten die daar worden gemaakt komen vervolgens naar Nederland waar de schoenen in elkaar worden gezet.

De werkschoenen van Emma voldoen niet alleen aan de Europese normen, Emma stelt zelf ook zware eisen aan haar producten. Alle veiligheidsschoenen worden getest door de Nederlandse en Duitse TUV en het Britse SATRA instituut.

Emma veiligheidsschoenen voor iedereen

Emma heeft een breed assortiment veiligheidsschoenen. Alle schoenen zijn specifiek ontworpen voor een bepaalde industrie. Iedere doelgroep eindgebruikers kan bij Emma terecht, of het nu gaat om heren of dames, om lassers of magazijnmedewerkers, noem het maar op. Emma heeft de veiligheidsschoenen die bij uw branche en werk passen.

Deze fabrikant gebruikt als slogan "Extremely Safe". Dit geldt daadwerkelijk voor alle modellen. Bij Emma staat de veiligheid voorop. Dit zijn geen werkschoenen die worden geïmporteerd uit het verre oosten, maar veiligheidsschoenen vanuit de eigen fabriek. Tevens heeft Emma een eigen testlaboratorium waar de schoenen onder de zwaarste omstandigheden worden getest. Zwaarder nog dan de officiële testen die vanuit Europa gehouden worden.

Emma Ruffneck | Sportieve werkschoenen

Emma heeft een eigen sneakerlijn met een geheel eigen look. De Ruffneck. Deze veiligheidsschoenen zijn er in zes verschillende uitvoeringen. Drie hoge en drie lage modellen. Vier S3 modellen en twee S1P modellen.

Iedere fabrikant van werkschoenen maakt tegenwoordig veiligheidssneakers, maar er slagen maar weinig fabrikanten in om unieke sneakers op de markt te brengen. Emma is hier wel in geslaagd. De Sportieve Ruffneck van Emma heeft een geheel eigen karakter en uiterlijk maar is wel duidelijk een sneaker. Een functionele sneaker wel te verstaan. De Emma Ruffneck heeft een goede loopzool met hakprofiel en biedt een optimale bescherming. Het leer is dikker dan dat van sneakers van andere schoenen waardoor de schoenen langer waterdicht zijn en slijtvaster zijn.

Per 2017 heeft Emma de Ruffneck collectie aangepast. Alle modellen hebben een facelift gekregen en ook zijn er nieuwe namen gekomen:

Emma Jack Ruffneck

Dit is een laag model sneaker werkschoenen met de S1P normering. De schoenen zijn gemaakt van nubuck en denim en zijn daardoor extra ademend. De Jack Ruffneck is geschikt voor de droge werkzaamheden en is de lage uitvoering van de Jordan.

Emma Jordan Ruffneck

De Emma Jordan Ruffneck is de hoge uitvoering van de Jack. Dit hoge model heeft ook de S1P veiligheidsnormering en is gehaal metaalvrij De loopzool heeft de SRC antislipnormering.

Emma Dave Ruffneck

Dave Ruffneck is de lage, bruine sneaker uit de collectie. Deze schoenen zijn gemaakt van Nubuck leder, hebben de S3 normering en zijn vuil- en waterafstotend. Dit is de lage uitvoering van de Donovan.

Emma Donovan Ruffneck

Dit model is de hoge variant van de Dave. De Donovan is heeft ook de mooie bruine kleurstelling. Deze S3 veiligheidsschoenen hebben een stalen neus en een kevlar tussenzool.

Emma Clay Ruffneck

De Emma Clay Ruffneck is de lage zwarte uitvoering van de collectie. Deze werkschoenen S3 hebben een SRC antislip loopzool en zijn vuil- en waterafstotend. Prachtige, functionele werkschoenen.

Emma Clyde Ruffneck

Dit hoge model is de hoge variant van de Emma Clay. De Clyde is ook S3 en SRC genormeerd en ziet er goed uit. De Ruffneck collectie van Emma bestaat uit stevige veiligheidssneakers die tevens erg functioneel zijn. Deze sportieve werkschoenen hebben de gebruikelijke kwaliteit van Emma.  

Nette werkschoenen | Emma Frontier

Sinds kort heeft Emma een volgende stap gezet op het gebied van nette werkschoenen. Met de Frontier lijn is Emma absolute marktleider geworden op dit gebied. Deze schoenen doen qua uiterlijk en loopcomfort niet onder voor de gevestigde orde onbeveiligde schoenen. Maximale veiligheid gecombineerd met een maximaal uiterlijk. Begin 2016 zal hier ook een dameslijn van worden geintroduceerd. Naast de Frontiers heeft Emma ook andere nette schoenen in het assortiment, ook in breedtematen.

Emma werkschoenen kopen bij Bowork

Bowork is officieel Emma dealer. Bij ons vindt u nagenoeg alle modellen werkschoenen en veiligheidsschoenen van Emma. Bowork en Emma staan beide voor kwaliteit en Hollandse nuchterheid. Een ideale combinatie die hoogwaardige werkschoenen oplevert tegen een scherpe prijs met een prima service.

Lees meer
Sorteer producten op:
Toon per pagina

Artikelen 1 tot 12 van 76 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5