Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34

Waterdichte werklaarzen

Waterdichte veiligheidslaarzen

In deze categorie treft u werklaarzen en veiligheidslaarzen die waterdicht zijn. Dit kunnen lederen laarzen zijn en laarzen gemaakt van rubber, pvc of andere synthetisch materiaal.

De veiligheidslaarzen die van rubber, of systhethisch materiaal zijn gemaakt, zoals bijvoorbeeld de Dunlop laarzen, zijn van nature vloeistofdicht. Dergelijke laarzen hebben de S4 of S5 veiligheidsnormering. Het basisbestandeeld van deze waterdichte veiligheidslaarzen is rubber. Deze stof zorgt ervoor dat de laarzen vloeistofdicht en daardoor ook waterdicht zijn.

Deze categorie veiligheidslaarzen worden veel gebruikt in de natte bouw en de voedselwerkwerkende industrie. Doordat bepaalde modellen ook bestand zijn tegen dierlijke vetten, bloed en olieën, zijn deze laarzen erg geschikt voor voedselproductie.

Waterdichte werklaarzen

Lederen werklaarzen zijn van nature niet waterdicht maar waterafstotend. Leer op zicht is zeer goed wateraftotend en er zijn fabrikanten, bijvoorbeeld Emma, die garanderen dat het hun leer 4 uur waterdicht is. Het "probleem" zit bij lederen laarzen echter bij de naden. Die zijn niet waterdicht, waardoor de gehele laars niet meer waterdicht is.

Werklaarzen van leer hebben de S2 of S3 veiligheidsnormerning, wat inhoudt dat ze wateraftotend zijn. Toch zijn er ook waterdichte werklaarzen van leer. Deze zijn geheel waterdicht gemaakt door de toevoeiging van een waterdicht membraan. Deze membraan zit tussen de schacht en de binnenvoering in. Een goed membraan, zoals Goretex en Outdry, zorgen er niet alleen voor dat de laarzen waterdicht zijn, maar ook goed blijven ademen. Leren werklaarzen met een waterdicht membraan hebben nog steeds de S2 of S3 veiligheidsnormering.

Waterdicht membraan Werklaarzen Membraan

 

 

Lees meer
Sorteer producten op:
Toon per pagina

Artikelen 1 tot 12 van 37 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4