Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34

Oliebestendige handschoenen

Handschoenen tegen olie en chemicaliën

Olie en overige chemicaliën zijn niet goed voor uw huis. Sterker nog ze kunnen zelfs zeer schadelijk zijn. Wanneer u met deze zaken in aanraking komt, behoeft het geen uitleg dat u handschoenen dient te dragen. Vaak is het in deze gevallen geen keuze om wel of geen handschoenen te dragen, het is immers verplicht door de arbowet.

De oliebestendige en chemiebestendige handschoenen vallen onder de Europese EN347 normering. Werkhandschoenen met deze normering bieden bescherming tegen chemicaliën en / of micro-organismen. Binnen deze norm bestaan verschillende niveaus die leiden tot een subnormering A tot en met L. Iedere letter staat voor een chemische stof met een doorbraaktijd van minimaal 30 minuten. Handschoenen met de EN374 normering voldoen bij minimaal drie van de gedefinieerde chemicaliën aan de doorbreektijd van 30 minuten.

Daarnaast id er ook nog een subcategorie binnen de EN374 norm. Deze laag chemische bestendigheid is van toepassing op handschoenen die geen doorbraaktijd van minimaal 30 minuten halen bij ten minste drie chemicaliën uit de gedefinieerde lijst.

Lees meer
Sorteer producten op:
Toon per pagina

12 artikel(en)