Hulp nodig? Bel mij terug
9,4
Reviews
Plan route

Historie

In 1990 richtte Lubbert Bos en zijn vrouw Ria Bos het huidige Bowork op. Destijds was Bowork nog een Dumpshop. Met zijn geweldige gevoel voor ontwikkelingen in de markt had Lubbert destijds de ene hype na de andere te pakken. Campingartikelen, hengelsportbenodigdheden, dartspullen, voetbalmerchandise; Lubbert verkocht het allemaal en met succes.

Vanaf het prille begin zaten er al werkschoenen, klompen en werkkleding in het assortiment. Toen nog heel bescheiden en vandaag de dag is Bowork onderscheidend door het enorme assortiment veiligheidsschoeisel en werkkleding. Een dumpshop is Bowork al vele jaren niet meer, maar één kenmerk is in al die jaren overeind blijven staan: De scherpe prijzen. Bowork behoort werkelijk tot de goedkoopste van Nederland.

In 1995 en 2000 wordt er verhuisd naar een groter pand. In 2005 wordt de webshop www.bowork.nl opgericht. Destijds een van de eerste webshops die werkschoenen en werkkleding aanbood. Vandaag de dag zijn er vele webshops, maar Bowork is nog steeds toonaangevend. Sinds 2008 was Bowork gevestigd op industrieterrein De Zuidwenk. In 2018 is Bowork verhuisd naar het industrieterrein Haarburg-Zuid. Een prachtige locatie midden tussen de ondernemers van Bunschoten-Spakenburg, met voldoende gratis parkeergelegenheid en vlakbij de snelweg A1.

In 2015 werd het 25-jarig jubileum gevierd met klanten en relaties. Tevens werd in 2015 de mobiele showroom en pasbus aangeschaft. Hiermee gaat Bowork weer een stap verder in het ontzorgen van haar klanten. Sinds de introductie van de mobiele showroom zijn er al vele passessies op locaties uitgevoerd voor klanten, die hiermee tijd besparen en zeker weten dat hun personeel in de juiste werkkleding en op de juiste werkschoenen loopt.

Begin 2018 werd het eigen nieuwbouwpand opgeleverd. Halverwege 2018 vond de verhuizing plaats naar deze moderne accommodatie die op slechts 3 minuten van de A1 ter hoogte van Amersfoort ligt. Het nieuwe onderkomen heeft ruim 1.800 m2 oppervlakte, bevat een winkel, magazijn en showroom en is hiermee de grootste werkschoenenwinkel van Nederland. Na de verhuizing zijn weer diverse nieuwe merken en collecties aan het assortiment toegevoegd.

In de eerste helft van 2019 lanceerde Bowork een compleet vernieuwde website, die aan de laatste eisen van deze tijd voldoet. Zo ziet u maar, bij Bowork zitten we niet stil. De rest van onze historie willen we graag samen met u gaan schrijven...