Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34

Sika Klompen

Klompen Sika

Sika is een heel bekend merk in de klompenwereld. Sinds jaar en dag fabriceert dit Deense merk klompen voor de Nederlandse markt. Of het nu gaat om klompen met of zonder stalen neus, Sika is de marktleider in Nederland. Nederland is dan ook een belangrijke afzetmarkt van Sika.

Om zo'n groot marktaandeel in Nederland op te kunnen bouwen moet je als merk wel iets te bieden hebben en dat heeft Sika. Meer dan 140 jaar ervaring in het maken werkschoeisel en veiligheidsschoeisel brengt Sika mee.

Vandaag de dag is Sika meer dan alleen klompen. Er wordt ook een complete lijn werkschoenen gemaakt. Deze hebben hun gang naar de Nederlandse markt nog niet allemaal weten te maken. Maar de klompen, oude modellen en nieuwe modellen, blijven interessant voor de Nederlandse markt. Vandaag de dag wordt de ruim 140 jaar ervaring dankbaar benut bij het verbeteren van bestaande en het ontwikkelen van nieuwe modellen. Naast deze jarenlange ervaring luistert Sika ook goed naar de eindgebruikers. Door hun ervaring te combineren met de geluiden uit de markt weet Sika telkens weer positief te verassen als het om kwaliteitsklompen gaat.

Bij de ontwikkeling en productie van Sika klompen, ligt de focus op op gebruiksgemak, loopcomfort, functionaliteit en pasvorm. Dit merkt u als gebruiker van Sika. Naast deze kernpunten staat Sika bekend om de kwaliteit van de klompen. Het door Sika ontwikkelde "hidden nail constructie" zorgt voor een maximale levensduur van de klompen. Deze constructie houdt in dat de lederen kap eerst aan de zool wordt geniet en daarna nog wordt gelijmd. De meeste concurrenten van Sika doen één van beide.

Sika Werkklompen

Binnen de klompen heeft Sika de volgende series in het assortiment:

 • Sika Fushion Clogs
  • Lage veiligheidsklompen die nagenoeg hetzelfde zitten, voelen en lopen als schoenen. De Sika Fushion klompen hebben een prettig pasvorm en zijn zeer flexibel. Met deze modellen is de lijn tussen werkschoenen en werkklompen nagenoeg verdwenen. De Fushion lijn is beschikbaar in het wit en zwart.
 • Sika Flex
  • Dit zijn klompen met een flexibele zool. Het meest bekende model is de Sika 88. Dit model heeft een stalen neus, een gesloten hiel en een flexibele loopzool. De Sika Flex worden het meest verkocht in het zwart, maar de Sika 88 is ook in het wit beschikbaar.
 • Sika Comfort
  • Dit zijn klompen met een houten voetbed. Hierdoor krijgen uw voeten altijd de ondersteuning die ze nodig hebben. Dit houten voetbed houdt zijn vorm en zet zich niet naar uw voeten. Het meeste verkochte model is de Sika 29. Dit model heeft een stalen neus, een gesloten hiel en een houten voetbed. De Sika Comfort wordt het meest verkocht in het zwart, maar de Sika 29 en de Sika 125 zijn ook in het wit verkrijgbaar.
 • SIka Proflex
  • De Sika Proflex zijn Klompen met een zeer flexibele zool en een perfecte pasvorm. In de klomp zit een los lederen voetbed. De Sika Proflex 19322 is een S3 veiligheidsklomp met een beschermende neus en een anti-perforatiezool. De Proflex klompen hebben een wat dunnere zool waardoor u dichter bij de grond staat.
 • Sika Super Clog
  • De Sika Super Clog is een S3 veiligheidskomp met extra comfort en extra slijtvastheid. Dit is het topmodel onder de klompen. De Sika Super Clog 101 heeft een losse inlegzool en bied bescherming rondom de voeten. De klomp is vuil- en waterafstotend en geeft een geweldige grip.
 • Sika Traditional
  • De Sika Traditional is een klassieke lijn met Sika klompen zonder veiligheidsneuzen. Deze klompen kunnen zowel op het werk als in privé gebruikt worden. Deze lijn van Sika concurreert met de Strovels klompen. Qua uitvoering is de lijn gelijk aan die van Strovels, qua kwaliteit is Sika net wat sterker en slijtvaster. Deze lijn heeft ook klompen waar de nietjes aan de buitenkant van de klompen zitten.

Witte Sika klompen 

Naast de zwarte klompen, produceert Sika ook verschillende witte Sika klompen. Deze worden veel gebruikt in de voedselverwerkend industrie en in cleanrooms. Witte klompen worden veelal gebruikt op plaatsen waar de hygiëne een belangrijke rol speelt. Ook komt het regelmatig voor dat bedrijven verschillende kleuren klompen gebruiken om de grens tussen afdelingen aan te geven. Vanaf 30 paar kunnen er zelf klompen met een andere kleur naar keuze worden besteld. Op die manier kunt u nog duidelijker onderscheidt maken tussen de verschillende afdelingen.

Witte Sika klompen hebben over het algemeen een wat langere levertijd om verkleuring in het magazijn tegen te gaan.

Sika Klompen kopen bij Bowork

Bij Bowork hebben we een ruim assortiment Sika klompen. Wij zijn dan ook niet voor niet dé klompenspecialist van Nederland. Zowel in onze winkel als in onze Webshop heeft u een ruime keuze uit de verschillende modellen. Uit iedere lijn van Sika hebben we modellen op voorraad staan. Bij ons houdt het niet op met tien verschillende modellen. Ook hebben wij de witte foodschoenen van Sika in het assortiment. Bij Bowork heeft u niet alleen voldoende keuze maar de Sika klompen zijn ook nog eens nergens goedkoper. Bij ons betaald u nooit teveel voor uw klompen.

 

Lees meer
Sorteer producten op:
Toon per pagina

Artikelen 1 tot 12 van 15 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2