Friedrich Herder

Friedrich Herder

Visfileermessen en haringmessen

De firma Friedrich Herder is begonnen in 1623. Jurgen Herder begon destijds met het maken van zwaarden voor het leger in de 30-jarige oorlog. In 1650 werd begonnen met de messenproductie, destijds voornamelijk nog voor de Nederlandse markt. In 1727 werd door de firma Herder het met PikAs opgericht.

Vervolgens introduceerde de Oost-Indische compagnie de Herder messen in Maleisië in 1800. Het merk dat toen ontstond "Tjap Garpu", bestaat vandaag de dag nog steeds in Azië. Ook andere merken als Constant en Don Carlos ontstonden rond die tijd. Beide ontwerpers hebben een stempel gedrukt op het design en kwaliteit van de Friedrich Herder messen en scharen.

Vandaag de dag worden de Friedrich Herder messen wereldwijd verkocht. In veel vakgebieden worden deze messen gebruikt. Met name in de voedselverwerkende industrie is Friedrich Herder een erg geliefd merk. Friedrich Herder is de oudste nog bestaande messenmaker in Duitsland.

Bij Bowork verkopen we al ruim 25 jaar de haringmessen en fileermessen van Friedrich Herder. Als officieel dealer van dit merk kunnen wij deze messen zeer scherp aanbieden.


Hulp nodig? Bel mij terug
9,6
Reviews
Plan route
Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34