Bata Industrials

Bata Industrials

Bata Industrials | Werkschoenen en Veiligheidsschoenen

Het bedrijf Bata is opgericht in 1894 door Thomas Bat’a. Vanaf het begin lag de focus op het invoeren van industriële methoden in te voeren en vernieuwingen door te voeren. Inmiddels is Bata uitgegroeid tot een van de grootste schoenenproducenten van werkschoenen en gewone schoenen van Europa.

Het innovatieve bedrijf stond niet stil. In het prille begin van de jaren 1900 lag de dagproductie al op 2.200 paar per dag. De export ontstaat en trekt aan en de Bata schoenenwinkels groeien uit tot een enorm netwerk. In Nederland (Amsterdam) wordt de eerste winkel geopend in 1922.

Rond 1930 worden de eerste productievestigingen buiten Oostenrijk geopend. De groei is niet te stuiten en Bata groeit enorm snel. Na een dodelijk ongeluk wordt Thomas opgevolgd door zijn zoon die ook Thomas heet. Onder zijn leiding worden er ook andere producten dan schoenen geproduceerd.

In 1970 werd Bata Industrials opgericht. Deze dochteronderneming van Bata richt zich volledig op het ontwikkelen en produceren van werkschoenen, veiligheidsschoenen, werklaarzen en werksokken. Eind jaren 70 krijgt Bata Industrals een enorme order in Nederland. In opdracht van Defensie wordt een militaire veiligheidsschoen ontwikkeld.

Bata innovatieve werkschoenen

Tegenwoordig is Bata Industrials een van de grootste fabrikanten van werkschoenen in de wereld. Deze wereldwijde speler staat algemeen bekend om haar sterke collecties. De visie van Bata is om het beste bedrijf te zijn op het gebied van producten en service aangaande werkschoeisel. Bata is een ware innovator van de industrie. Met meer dan 40.000 werknemers en 40 productielocaties is Bata actief over de gehele wereld en op ieder continent.

Werklaarzen Bata Colossus S3 SRA

De waterdichte Bata Colossus is een geweldige werklaars met een slipbestendige zool. Het Outdry membraan zorgt dat er geen water kan binnendringen en met Bata Cool Comfort bent u voorzien van een ademende binnenvoering.

Hulp nodig? Bel mij terug
9,6
Reviews
Plan route
Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34