Ansell

Ansell

Ansell werkhandschoenen

De oorsprong van het merk Ansell gaat terug naar 1899. Destijds heette het bedrijf Dunlop Pneumatic Tyre Company. Dit bedrijf maakte destijds rubberen banden. In 1906 werd de naam gewijzigd in Dunlop Rubber Company. Een breed assortiment van rubberen producten werd destijds geproduceerd. In 1929 volgde een fusie met Perdriau Rubber company waarna het bedrijf Dunlop Perdriau heette. Nog steeds was de belangrijkste taak de productie van autobanden. In 1967 was de volgende naamswijziging een feit: Dunlop Australia.

Eric Norman Ansell, een medewerker van Dunlop Rubber company, richtte in 1929 de Ansell Rubber company op. Dit bedrijf werd in 1969 overgenomen door Dunlop Australia. Ansell maakte een breed pallet aan verschillende rubberen producten. Diverse overnames later heette het bedrijf Pacific Dunlop.

In 1990 werd een start gemaakt met het afstoten van activiteiten. De kleding en schoenen werden een aparte tak, evenals de handschoenen. Uiteindelijk kreeg het bedrijf in 2002 zijn huidige naam: Ansell Limited.

Vandaag de dag richt Ansell zich met name op de productie en verkoop van Medische handschoenen, industriële handschoenen en condooms. Bij Bowork kunt u de handschoenen van Ansell kopen.

Hulp nodig? Bel mij terug
9,4
Reviews
Plan route