Gecertificeerde inlegzolen
Heeft u werkschoenen aangeschaft, dan zijn deze voorzien van standaard inlegzolen. Of die naar wens zijn is altijd een kwestie van smaak en gevoel. De ene inlegzool is ook de andere niet. De inlegzolen zijn bij werkschoenen altijd uitneembaar en zijn onderdeel van de certificering van de werkschoenen. Oftewel; haal je de inlegzolen eruit, dan vervalt de certificering ook als je eigen inlegzolen terugplaatst. Een aspect waar vaak overheen gekeken wordt. Het wil niet zeggen dat de schoenen minder veilig zijn, al kan een dikkere inlegzool de voet dichter tegen de schacht brengen wat weer gevolgen heeft voor de resthoogte en daarmee invloed heeft bij een eventuele impact. Het probleem is vooral dat bij een bedrijfsongeval jezelf of de werkgever aansprakelijk kan worden gesteld voor eventueel letsel als blijkt dat de werkschoenen helemaal niet gecertificeerd waren en je niet voldeed aan de arbowet. Hoe voorkom je dit?
Om de certificering van werkschoenen te behouden kan je inlegzolen vervangen door gecertificeerde inlegzolen. Inmiddels is Neskrid een partij die inlegzolen aanbiedt die gecertificeerd zijn voor vele merken. Deze inlegzolen zijn geschikt voor holle, normale en platte voetholtes. Door voor Neskrid te kiezen en te checken met het merk en model werkschoenen weet je zeker of je werkschoenen gecertificeerd blijven.
Orthopedische inlegzolen
Maar wat als je op maat gemaakte inlegzolen nodig hebt, ook wel steunzolen of orthopedische inlegzolen genoemd? Dan kan je via Bowork doorverwezen worden naar RondOm Podotherapeuten. Deze partij heeft veel specialisten die kunnen adviseren en helpen op het gebied van orthopedische inlegzolen. Daarbij werken ze samen met merken als Emma, Bata, No Risk en Steel Blue plus nog vele anderen om gecertificeerde orthopedische inlegzolen te maken. En met vestigingen door het hele land is er altijd wel een vestiging in de buurt.
Rondom Podotherapeuten bestaat uit een groot team van enthousiaste en vooruitstrevende podotherapeuten, podotherapeut-MSU echografisten en podotherapeutbewegingswetenschappers dat ondersteund wordt door zooltechnici en secretariële medewerkers. Dit team van professionals heeft de krachten gebundeld om de hoogst haalbare kwaliteit van zorg te kunnen leveren.
Kosten en onderzoek
Het onderzoek zal bestaan uit een uitgebreide anamnese waarbij de werknemer de aard van de klachten uiteen zet. Hierna wordt een volledig podotherapeutisch onderzoek verricht, waarbij de voet-,knie- en heupstand gecontroleerd wordt op abnormaliteiten. Ook kijkt de podotherapeut naar de voetvorm en specifiek het daarbij behorend functioneren van de voet.
Er wordt een uitgebreide analyse gemaakt van het looppatroon doormiddel van hoogtechnologische drukmeetapparatuur. Als dit in kaart gebracht is, wordt gekeken naar de bewegingsmogelijkheden of bewegingsbeperkingen in de voetgewrichten, zowel onbelast als belast en de gevolgen die mogelijke afwijkingen hebben voor het lichaam. De oorzaak van de klachten wordt in beeld gebracht.
Dit onderzoek is dus op maat en afhankelijk van de klachten die voortkwamen uit de anamnese. Er wordt specifiek gekeken naar de belasting/ belastbaarheid en de werk gerelateerde fysieke belasting wordt uitgebreid besproken. Tevens worden ook de veiligheidsschoenen bij de werknemer gecontroleerd en op ergonomische eisen beoordeeld.
Eventuele op maat gemaakte inlegzolen kunnen gedragen worden in de veiligheidsschoen zonder dat de certificering vervalt.
De kosten van een onderzoek zijn vrijgesteld van BTW en kosten € 125,00. Op maat gemaakte inlegzolen kosten € 150,00 incl. BTW.
Heeft u interesse in gecertificeerde inlegzolen of zoekt u gecertificeerde orthopedische inlegzolen? Laat het ons weten en neem vrijblijvend contact op.