LET OP: ONZE WINKEL IS IN DE MAANDEN JULI EN AUGUSTUS OP ZATERDAG GESLOTEN

0 0
vrijdag 19 maart 2021 | Werkschoenen

Lavoro introduceert de Pretty Woman-collectie

Lavoro staat bekend als een merk dat onder andere unieke veiligheidsschoenen maakt voor dames. Zo zijn werkschoenen met een sledehak of pumps realiteit geworden. Met name voor vrouwen die conform de veiligheidseisen werkschoenen moeten dragen maar tegelijk ook formele en nette schoenen moeten dragen is dit een uitkomst. Lavoro breidt dat aanbod nu uit met de Pretty Woman-collectie, bestaande uit drie modellen: Cyndi, Bianca en Lucy.

De drie nieuwe modellen hebben veel overeenkomsten. Deze dames werkschoenen zijn S3 genormeerd en daarmee vuil- en waterafstotend. De zool is antislip met een SRC normering. Dit is de hoogst haalbare antislip norm. Het comfort is uitstekend met een lederen binnenvoering en het Clima Cork Systeem in de tussenzool, dat bestaat uit een laag kurk voor zeer goede demping en isolatie. Het Clima Cork Systeem is een exclusief systeem van Lavoro, dat het mogelijk maakt om een natuurlijke omgeving voor de voeten te creëren. Door de opname van een isolerende kurklaag tussen de zool en de binnenzool, reguleert dit systeem de warmte en kou in het schoeisel en geeft het extra comfort. De kurk maakt het mogelijk een soort "voetafdruk" te creëren, bevordert de aanpassing aan de schoen en draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid door de gelijkmatige verdeling van het gewicht te bevorderen.

Ook zijn de drie modellen ESD antistatisch, wat inhoudt dat elektrostatische ladingen snel en efficiënt worden weggeleid via de zool naar de grond. De veiligheid is goed op orde. Alle modellen hebben een stalen veiligheidsneus. De veiligheidszool is gemaakt van kevlar, een flexibel en sterk materiaal dat ook licht van gewicht is maar goede bescherming biedt tegen eventuele penetraties van buitenaf. Los van de overeenkomsten zijn er per model ook verschillen, vooral qua model en uiterlijk.

De Lavoro Cyndi

De Lavoro Cyndi is een hoog model werkschoen met een blokhak. Het zijn instappers met aan weerszijden elastiek om het instappen makkelijker te maken. De aantreklus op de hiel draagt daar ook aan bij. Door het hoge model kan je meer stabiliteit ervaren, tegelijk zijn ze daardoor wat minder flexibel.

De Lavoro Bianca

De Lavoro Bianca zijn lage pumps met een blokhak. De wreef is open en zorgt voor een gemakkelijke instap. In feite is het de lage versie van de Lavoro Cyndi. Deze pumps zijn door het lage model extra flexibel maar boeten wellicht wat in qua stabiliteit.

De Lavoro Lucy

De Lavoro Lucy zijn hoge dames werkschoenen met een blokhak. Daarbij hebben ze een vetersluiting. Qua uitvoering komen ze dus overeen met de Lavoro Cyndi maar is het geen instapmodel maar hebben ze een vetersluiting. Ook hier zorgt het hoge model voor meer stabiliteit en kan je ze met de veters naar wens strakker of losser aanspannen.


De nieuwe modellen van Lavoro uit de Pretty Woman-collectie zijn bij Bowork.nl verkrijgbaar in maat 36 t/m 42. Ze zijn eenvoudig te bestellen via de webshop, maar ook verkrijgbaar in onze werkschoenenwinkel waar ze ook te passen zijn.