LET OP: ONZE WINKEL IS IN DE MAANDEN JULI EN AUGUSTUS OP ZATERDAG GESLOTEN

0 0
vrijdag 12 februari 2021 | Werkschoenen

Beste werkschoenen van 2021

De beste werkschoenen van 2021. Het klinkt wat groots, vooral omdat 2021 pas net begonnen is. Het is vooral een overzicht van goede werkschoenen anno nu. Wat zijn de beste modellen per categorie? Een goede werkschoen moet aan bepaalde eisen voldoen. Uiteraard veiligheid, maar steeds vaker ook comfort, goede demping, sportiviteit en het uiterlijk. En daarbij is het ook veelal een kwestie van smaak. Een geweldige werkschoen voor de één is misschien niks voor de ander.

Beste werkschoenen voor heren

Voor heren zijn er veel werkschoenen te vinden. Hierbij is er ook verschil in categorie. Wat is gewenst? Sportiviteit? Of juist een stuk stevigheid? Door die subcategorieën heen zijn er diverse heren werkschoenen die anno 2021 populair zijn en veel kwaliteit bieden voor hun prijs.

Puma 64.454 Charge Black Low S1P SRC ESD

Deze sportieve Puma werkschoenen ademen goed vanwege de upper die deels van microfiber is gemaakt. Ze zijn S1P genormeerd en hebben een antislip loopzool. Daarbij zijn ze ESD antistatisch. Door het sportieve karakter en de fijne demping is het loopcomfort ook erg goed. En sinds de introductie horen we veel positieve geluiden over het design.

Sixton Forza High/Low S3 SRC ESD

De Sixton Forza S3 SRC ESD komt in twee varianten, hoog en laag. Verder zijn ze identiek en bieden ze veel waar voor je geld. Deze S3 werkschoenen hebben een zool waarin D3O zit verwerkt, waarmee energie sterk wordt geabsorbeerd en wegvloeit, zodat gewrichten minder te verduren krijgen. De zool is ook antislip met SRC en de neus is voorzien van een handige overneus om de kans op slijtage te minimaliseren.

Bata Energy S3 SRC ESD

Deze nieuwe Bata werkschoenen zijn S3 genormeerd en voorzien van een VIBRAM zool, gemaakt van rubber. Dit zijn uitstekende loopzolen, wat zich ook uit in het loopcomfort. Ze ogen ook sportief en trendy met een goede flexibiliteit en veiligheid.

Safety Jogger Bestboy S3 SRC

Geen ruim budget? Dan zit je met de Safety Jogger Bestboy S3 SRC goed. Of met het lage model, de Bestrun. Beide zijn goedkope werkschoenen die, voor de lage prijs, veel kwaliteit bieden. Ze zijn S3 genormeerd met een goede SRC antislipzool. De afwerking is ook goed met daarbij ook een overneus.

Beste werkschoenen voor dames

De dames werkschoenen zijn eveneens goed vertegenwoordigd. Er zijn damesschoenen specifiek gemaakt met een damesleest of werkschoenen die qua maatvoering ook voor dames geschikt zijn. En hierin is er ook veel keuze. Ga je voor sportief of meer voor netjes of juist praktisch?

Steel Blue Southern Cross Ladies Pink S3 SRC

Deze stevige dames werkschoenen zijn felroze. Je moet er van houden, maar los van de felle kleur valt er over de rest niet te twisten. S3 genormeerd met een SRC antislip zool en uitstekende eigenschappen qua comfort. Steel Blue werkschoenen worden alom geroemd en vaak als je aan Steel Blue begonnen bent wil je niet meer terug.

Lavoro E10 Jutta S3 SRC ESD

Een zeer populaire werkschoen voor dames, die ook in andere kleuren verkrijgbaar is. Los van de S3 normering, de SRC antislipzool en de ESD antistatische eigenschappen kenmerken deze dames werkschoenen zich vooral door de goede demping met het Clima Cork System.

Lavoro Sandy S2P SRC

Vooral een goede keuze als je meer elegantie wil. Deze instappers zijn beveiligd en sterk antislip. Vooral geschikt voor zij die er netjes bij moeten lopen maar tegelijk ook aan de veiligheidseisen moeten voldoen.

Safety Jogger Bestlady S3 SRC

Deze dames werkschoenen zijn goedkoop maar tegen een goede kwaliteit. In die zin is het de evenknie van de Bestboy (de Bestgirl is de lage variant). Een goede S3 dames werkschoen met SRC antislip en een goede afwerking. Het stootneusje vooraan verkleint ook de kans op vroegtijdige slijtage bij de neus.

Beste werkschoenen voor de bouw

Voor de bouw zijn er andere eisen waaraan werkschoenen moeten voldoen. Een goede veiligheid is één ding, maar ook robuustheid en een stevige overneus. Hier kom je niet weg met veiligheidssneakers omdat de omgeving waarin gewerkt wordt meer vraagt.

Grisport 803 S3 SRC

De meest bekende werkschoenen eigenlijk, die veel en breed verkocht wordt. Deze hoge werkschoenen zijn S3 genormeerd, hebben een SRC antislipzool en zijn stevig en sterk en tevens voorzien van een overneus. De jarenlange ervaring van Grisport in de wandelschoenen komt ook in de 803 terug met onder andere het Heel Support System voor goede hielondersteuning.

Walkmate Amsterdam S3 SRC

Meer gericht op het lagere budget, de Walkmate Amsterdam is gemaakt van volnerf leer en heeft een stevige kruipneus. Daarbij zijn deze werkschoenen S3 met een SRC antislipzool. De veiligheid is dik in orde, evenals het loopcomfort. Veel werkschoen voor een geringe prijs.

Cat Bearing Zwart S3 SRC HRO

Deze stevige werkschoenen van het bekende Cat combineren ook een lederen schacht met goede veiligheid en een kruipneus. De zool is hittebestendig met een HRO normering. De rubberen zool geeft goede demping met Cat Easy.

Beste werkschoenen bij veel lopen en staan

Er zijn talloze beroepen waarbij men veel moet lopen en staan. Dat is in de productie het geval, maar ook de transport, de horeca en de logistiek. Belangrijk bij deze werkschoenen is dat ze goede ondersteuning bieden met een goede zool, een dito voetbed en een aangenaam loopcomfort.

Bata Sync S1P SRC ESD

De Bata Sync werkschoenen zijn licht en comfortabel. Bata maakt bij de werkschoenen gebruik van de Walkline Technologie, voor een goede afwikkeling van elke stap. De vrije beweging van de voet wordt hierbij gestimuleerd. Deze ademende werkschoenen zijn goed beveiligd en ook antislip en tevens voorzien van goede demping. Ook werken ze hitte- en koude-isolerend.

Sixton Vigor S3 SRC

De Sixton Vigor is een halfhoog model, waar de Verve het lage model is. Deze werkschoenen zijn vooral praktisch. De neutrale zwarte looks verraden niet veel, maar deze werkschoenen zijn voorzien van goede eigenschappen. Ze zijn metaalvrij, daardoor ook licht van gewicht en ze hebben Stabil Active. Dit ondersteuningssysteem, onder andere met een cambreur in de zool, zorgt voor een goede stabiliteit en ondersteuning van de voeten. De Dual Micro polstering zorgt voor extra comfort.

Lowa Renegade Work GTX Black Mid S3 SRC

Lowa is met name bekend van de uitstekende wandelschoenen. Die kennis en kunde passen ze ook toe in de werkschoenen. Dit zijn eigenlijk wandelschoenen met een veiligheidsneus en veiligheidszool. Dat blijkt ook uit het loopcomfort met het Monowrap systeem voor goede stabiliteit en de VIBRAM loopzool. Ook zijn ze waterdicht met een Goretex-membraan.

Beste sneaker werkschoenen

Sneaker werkschoenen, ook wel safety sneakers genoemd, komen steeds meer opzetten. Ze combineren een licht gewicht met goede veiligheid en sportieve prestaties. Wel is het goed om na te gaan of ze geschikt zijn voor de werkzaamheden die je doet.

Puma 63.314 Crosstwist Mid S3 SRC

Deze Puma’s zijn halfhoog, met ook een lager model, de 64.310. Ze bieden uitstekende demping met een EVA tussenzool en IdCell-technologie. De loopzool is van rubber en het gewicht is gering, terwijl ze goed zijn beveiligd met een kevlar veiligheidszool en een fiberglas veiligheidsneus.

Bata Bickz 732 S3 SRC ESD

De Bata Bickz werkschoenen zijn wat meer stevige sneaker werkschoenen die qua looks ook gebaseerd zijn op de bekende Allstar-schoenen. Ze zijn gemaakt van leer en hebben een goede antislip zool en een fijne ondersteuning voor uw voeten.

Elten Shadow Mid S3 SRC ESD

De Elten Shadow Mid werkschoenen zijn vergelijkbaar qua model met de Bata’s van hierboven. Wel zijn deze wat verfijnder en lichter. Ze zijn ledergevoerd met ook een lederen schacht. De zool is SRC antislip met een comfortabele PU/TPU loopzool.

De beste werkschoenen van 2021 bij Bowork

Uiteraard zijn er nog veel meer werkschoenen en welke de beste is bepaalt u zelf. Bij ons kunt u terecht voor een groot en divers assortiment. Kom gerust passen in onze werkschoenenwinkel of bestel gemakkelijk en snel online. Onze medewerkers helpen u graag verder bij vragen of behoefte aan advies.