Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34

donderdag 15 november 2018 | Nieuwtjes en trends werklaarzen

Warme werklaarzen


Hoewel werklaarzen, gezien het loopcomfort, het hele jaar door gedragen kunnen worden, dragen de meeste mensen werklaarzen als het kouder (en natter) begint te worden. Er ontstaat dan een vraag naar warme werklaarzen. Aan koude voeten hebben we immers allemaal een hekel!

Werklaarzen met bont

Een veel gehoorde vraag in onze werkschoenenwinkel is: ‘Hebben jullie ook werklaarzen met bont?’ En ook al beantwoorden we deze vraag bevestigend, eigenlijk zijn er niet veel werklaarzen met echt bont. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen en diervriendelijk ondernemen wordt er door fabrikanten veelal gebruikt gemaakt van wol of imitatiebont. Vaak is dit een synthetisch materiaal.

Hoe dan ook, in de volksmond zijn gevoerde laarzen vaak ‘werklaarzen met bont’. Zeker wanneer de temperaturen naar beneden gaan zijn dit de meest gewilde werklaarzen.

Werklaarzen met wol

Wanneer men op zoek is naar warme werklaarzen of warme veiligheidslaarzen wordt er vaak gesproken over bont of werklaarzen met wol. Maar wat zijn nou precies warme werklaarzen?

Het is allereerst goed om te beseffen dat veiligheidslaarzen niet warm van zichzelf zijn. Er zit geen verwarmingselement in de werklaarzen. Wanneer er gesproken wordt over warme werklaarzen, worden hier laarzen mee bedoeld die:

  • De warmte van uw voeten kunnen vasthouden
  • De koude van buitenaf, buiten kunnen houden

Warme werklaarzen hebben dus een isolerende werking. Dit worden ook wel Thermolaarzen genoemd. De voering zorgt voor het vasthouden van de warmte van uw voeten, de isolatie van de laarzen zorgt ervoor dat de koude van buiten niet naar binnen komt. Hiervoor zijn extra normeringen:

  • CI normering (koude werend)
  • HI normering (warmte werend)

Werklaarzen met bontvoering

We hebben nu helder wat er bedoeld wordt met warme werklaarzen en dat daar veelal de term werklaarzen met bontvoering of thermolaarzen voor wordt gebruikt, gaan we verder met de volgende vraag: Zijn werklaarzen met een bontvoering warmer dan laarzen zonder bontvoering?

Niet perse! Ook dit antwoord hangt van een aantal zaken af.

Allereerst is het van belang dat u de juiste maat heeft, zodat de bontvoering zijn werk kan doen. Zijn de veiligheidslaarzen te groot of te klein werkt het warmtehoudende effect van de bontvoering veel minder.

Tevens is het goed om te beseffen dat een bontvoering “platgelopen” wordt gedurende het gebruik van de laarzen. Dit is niet het geval bij bijvoorbeeld een thermovoering of Thinsulate voering. Op termijn zijn deze voeringen dus warmer.

Daarnaast is het materiaal van de veiligheidsneus en veiligheidszool van belang. Staal trekt koude aan en houdt dit vast. Een stalen neus en stalen veiligheidszool zijn dus kouder dan een composiet veiligheidsneus en een kevlar veiligheidszool.

Warme veiligheidslaarzen kopen

U wilt warme werklaarzen kopen. Maar wat zijn nu voor u de juiste veiligheidslaarzen op dit gebied? Laat u daarover goed adviseren. Er zit veel verschil tussen de ene en andere laars. Bij Bowork.nl vindt u op de website veel informatie en kunt u met behulp van zoekfilters de juiste werklaarzen selecteren.

Tevens hebben wij een winkel in het midden van het land waar u een ruime keuze heeft uit warme werklaarzen. U kunt hier de verschillende laarzen zien, passen en voelen. Tevens kunt u advies krijgen van ons enthousiaste team.

Ook voor warme veiligheidslaarzen is Bowork altijd een veilige keuze.