Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34
zaterdag 15 oktober 2016 | Nieuwtjes en trends werklaarzen

Veiligheidslaarzen

Veiligheidslaarzen

Bij Bowork profileren we onszelf als de specialist op het gebied van veiligheidsschoeisel. Veiligheidsschoeisel is een verzamelnaam voor schoenen, klompen en laarzen die veiligheid bieden.

Al meer dan 25 jaar verkopen wij veiligheidslaarzen. Overigens worden de termen veiligheidslaarzen en werklaarzen door elkaar gebruikt. Strikt genomen zit er een verschil tussen beide definities, maar in de volksmond wordt met beide termen hetzelfde bedoeld; laarzen met een veiligheidsneus (en een veiligheidszool).

Veiligheidslaarzen Dunlop

Bij veiligheidslaarzen wordt veelal gedacht aan de "rubberen" werklaarzen. Dit zijn laarzen gemaakt van Polymeren die we vaak rubber noemen, hoewel de term rubber niet geheel de lading dekt. Het bekendste merk van dit soort laarzen is het merk Dunlop.

Dunlop is marktleider op het gebieden van rubberen laarzen. Deze innovatieve fabrikant geeft zelf technologieën ontwikkeld als alternatief van rubber. Deze technologieën zijn Acifort en Purofort. Dankzij de samenstelling van deze materialen zijn veiligheidslaarzen die hiervan gemaakt zijn slijtvaster, lichter en isolerender. Een van de best verkochte modellen veiligheidslaarzen van Dunlop is de Dunlop Purofort Thermo+. Deze laars heeft een isolerende werking tot -/- 40 graden Celsius.

Rubberen veiligheidslaarzen zijn van nature vloeistof dicht hebben daardoor de S4 of S5 veiligheidsnormering. Hierbij staat S4 voor een veiligheidsneus en een antislip zool en S5 voegt hier nog een anti perforatie zool aan toe die ervoor zorgt dat er geen scherpe voorwerpen, zoals spijkers of metaalsplinters, via de zool naar binnen kunnen dringen.

De Dunlop veiligheidslaarzen worden veel ingezet in de food industrie. Dunlop heeft hier zelf een einde Foodpro lijn voor. Tevens zijn de thermolaarzen van Dunlop erg geliefd in koel- en vrieshuizen. In deze markt zijn S4 veiligheidslaarzen veelal toereikend omdat hier gewerkt in schone, hygiënische omgevingen waarbij er veelal geen scherpe voorwerpen op de grond liggen. Uiteraard is (ook / juist) in deze industrie een goede grip van belang.

Maar ook in andere sectoren vinden deze laarzen gretig aftrek. De S5 veiligheidslaarzen van Dunlop worden veel ingezet in natte werkomgevingen waarbij heel veel met water en vocht in aanraking gekomen wordt.

Veiligheidslaarzen leer

De tegenhanger van rubberen laarzen zijn de veiligheidslaarzen leer. Dit zijn prachtige producten waarbij de ontwikkelingen de laatste jaren niet hebben stil gestaan. Waar vroeger, zeg een 5 tot 8 jaar terug, de laarzen vaak als lomp en zwaar werden bestempeld, is dat vandaag de dag wel anders.

Dankzij de voortdurende ontwikkeling van deze veiligheidslaarzen zijn de lederen werklaarzen langzaam maar zeker producten geworden die het hele jaar gedragen worden. De goede leren veiligheidslaarzen zijn hebben een loopcomfort dat nagenoeg gelijk is aan veiligheidsschoenen. Ook het gewicht is sterk afgenomen. Bekende en goed lopende merken van deze veiligheidslaarzen zijn Sixton, Grisport, Emma en Mammoet.

Veiligheidslaarzen van leer hebben de S2 of S3 veiligheidsnormering. Hierbij staat S2 voor een veiligheidsneus, antislipzool, een goede grip en een waterafstotende laars. S3 voegt hier een anti penetratiezool aan toe.

Leren werklaarzen zijn van zichzelf waterafstotend. Dit is een van de belangrijkste verschillen met de rubberen werklaarzen die vloeistofdicht zijn. Dankzij de toevoeging van een waterdicht membraan zijn er ook waterdichte lederen veiligheidslaarzen.

Veiligheidslaarzen Aanbiedingen

Heren, dames, (ongevoerd), Leer, Rubber, Hoog, half hoog, S2, S3, S4 of S5; wat voor veiligheidslaarzen u ook zoekt, bij Bowork zijn ze altijd in de aanbieding. Onze werklaarzen en veiligheidslaarzen zijn altijd in de aanbieding zodat u nooit te veel betaald.

Naast onze standaard lage prijzen, hebben wij ook regelmatig mooie maandacties. U kunt hiervan op de hoogte blijven door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief, onder aan de website. Wanneer u dat doet, krijgt u ook nog eens een kortingscode die u kunt gebruiken voor uw volgende aankoop. Hierdoor kunt u uw veriligheidslaarzen nog goedkoper krijgen.

Heeft u opmerkingen of vragen aangaande veiligheidslaarzen of een van onze andere productgroepen, neem dan gerust contact met ons op. Onze contactgegevens staan onder aan de website.

Ook wanneer u een passessie op locatie wilt, of een offerte op maat, helpen wij u graag verder.