Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34
zaterdag 08 oktober 2016 | Nieuwtjes en trends werklaarzen

Werklaarzen

Werklaarzen

Er zijn beroepsgroepen die het hele jaar op werklaarzen lopen en er zijn beroepsgroepen die als het kouder en natter wordt op werklaarzen lopen. Bij welke groep u ook hoort, bij Bowork hebben we een mooie assortiment voor u samengesteld.

Overigens worden de termen werklaarzen en veiligheidslaarzen door elkaar gebruikt. In beide gevallen gaat het om veiligheidsschoeisel die veelal voor het werk gebruikt worden.

Werklaarzen heren

Bij werklaarzen wordt al snel gedacht aan producten voor heren. Van oudsher zijn werklaarzen ook vooral een product voor mannen. Nog niet eens zo heel lang geleden waren werklaarzen zwaar en zagen ze er lomp uit. Dit zorgde ervoor dat ze nagenoeg alleen door mannen werden gedragen.

Vandaag de dag zijn werklaarzen al lang niet meer alleen zwaar en lomp maar zijn er mooie modellen die er goed uitzien, goed lopen en een stuk lichter zijn dan voorheen. Vandaar ook dat werklaarzen meer en meer een product worden dat het hele jaar gedragen wordt.

Iedere fabrikant van veiligheidslaarzen heeft een assortiment voor heren. Daardoor is deze voor mannen het grootst. Maar ook de ene mannenvoet is de andere niet. Vandaar ook dat er laarzen zijn in verschillende breedtes en met verschillende hoogten in de wreef.

Werklaarzen Dames


Bij Bowork denken we niet alleen aan de heren, maar juist ook aan de dames. Wij bieden daarom ook een mooi assortiment dames werklaarzen. Hierbij moet gedacht worden aan speciale modellen die qua uiterlijk geheel gericht zijn op dames. Maar er zijn ook modellen waarbij de dames maten gemaakt zijn op een speciale damesleest. Het loopcomfort is immers het belangrijkste als het gaat om laarzen.

Vanwege het toenemende aantal dames dat werkt op plaatsen waar veiligheidsschoeisel verplicht is, is er ook een toenemend aantal fabrikanten dat dames werklaarzen produceert. Beide geslachten hebben een andere anatomie en daar horen ook andere pasvormen bij.

Een laars in maat 39 is niet per definitie meteen aan dames laars. Hoewel sommige verkopers u dat wel willen doen geloven, is een heren maat 39 wezenlijk anders dat een dames maat 39. Gelukkig houden hier de meeste fabrikanten rekening mee. Hoewel voor dames vaak het uiterlijk heel belangrijk is, is het loopcomfort vaak van doorslaggevend belang.


Werklaarzen S3

S3 is veiligheidsnormering. S3 wil, kort gezegd, zeggen dat de laarzen waterafstotend zijn, een veiligheidsneus en antipenetratie zool hebben en antislip zijn. De meeste lederen werklaarzen hebben de S3 normering. Dat wil niet zeggen dat er alleen maat waterafstotende werklaarzen van leer zijn. En zijn ook waterdichte werklaarzen van leren. Dit dankzij een waterdicht membraan, zoals bijvoorbeeld gore-tex of outdry.Een goed membraan zorgt er niet alleen voor dat de laarzen waterdicht worden, maar zorgen er ook voor dat de laarzen ademen. Is dit niet het geval en sluit een membraan enkel de binnenkant of voor de buitenkant dan zult u enorm gaan zweten in de laarzen, waardoor het alsnog lijkt dat de niet waterdicht zijn.

Waterdichte werklaarzen van leer worden veel gebruikt in natte werkomstandigheden. Op deze manier bieden de veiligheidslaarzen niet alleen bescherming tegen mechanische gevaren, maar ook tegen de elementen van moeder natuur.

Naast S3 Werklaarzen zijn er ook S4 en S5 werklaarzen. Veiligheidslaarzen met deze normeringen zijn gemaakt van polymeren (in het dagelijks taalgebruik rubber genoemd) Deze laarzen zijn per definitie vloeistof dicht. Dit soort laarzen worden veel gebruikt in de voedselverwerkende industrie en in de natte bouw.

Werklaarzen Goedkoop | Bowork.nl

Bij Bowork hebben we niet alleen een uitgebreid assortiment werklaarzen en veiligheidslaarzen voor zowel heren als dames. We bieden deze ook nog eens heel voordelig aan. Bij ons betaald u nooit te veel. Onze werklaarzen zijn goedkoop en voordelig. Dit kan dankzij onze grote en directe inkoop. Al onze laarzen zijn afgesprijsd en maandelijks hebben we weer nieuw acties.

Gaan deze scherpe prijzen ten koste van de service. Bij ons krijgt naast kwalitatief goede werklaarzen tegen lage prijzen ook een goede service en snelle levering. U besteld bij ons veilig online en kunt desgewenst achteraf betalen.

Ook voor uw werklaarzen is Bowork altijd een veilige keuze.