Hulp nodig? Bel mij terug
9,6
Reviews
Plan route
Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34

S3 veiligheidsnormering bij werkschoenen en werklaarzen

In Nederland zijn de meeste werkschoenen en werklaarzen S3 genormeerd. Veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen met een S3 normering beschikken over de hoogste veiligheidsnormering. Deze schoeisel hebben zowel een veiligheidsneus, veiligheidszool, zijn antistatisch, schokabsorberend en hebben een antislip loopzool. Tevens zijn deze werkschoenen en werklaarzen vuil- en waterafstotend. Deze schoeisel zijn gezien de eigenschappen en specificaties zeer breed inzetbaar.

Werkschoenen en werklaarzen met een S3 normering voldoen aan de vereisten van de S2 normering en hebben daarnaast nog een extra eigenschap: Anti-perforatiezool. Er zijn ook S3 werkschoeisel die waterdicht zijn. Als dit het geval is, wordt dit apart vermeld. In dit artikel hebben verduidelijken wij de S3 normering bij schoenen en laarzen met onder ander antwoorden op de F.A.Q.

Bekijk onze werkschoenen S3

Wat betekent S3 bij werkschoenen?

Werkschoenen met een S3 normering zijn een combinatie van veiligheidsschoenen die over S1P of S2 normeringen beschikken. Werkschoenen met deze S3 normering zijn dé schoenen die het vaakst worden gedragen. Dit heeft voornamelijk te maken dat deze normering geschikt is voor bijna alle werkzaamheden. S3 werkschoenen zijn schoenen die voldoen aan de veiligheidseisen die binnen de Europese norm voor veiligheidsschoenen worden gesteld op het niveau S3.

Wat is veiligheidsnorm S3?

Werkschoenen met veiligheidsnorm S3 zijn de meest voorkomende veiligheidsschoenen. Deze schoenen met S3 normering beschikken over de hoogste veiligheidsnormering. De hoogste veiligheidsnormering wil zeggen dat de werkschoenen en veiligheidsschoenen altijd over een veiligheidssneus beschikken. Veiligheidsneuzen komen in de materialen staal, aluminium, composiet, fiberglas of carbon. Schoenen met veiligheidssneus bieden bescherming tegen vallende voorwerpen en moeten tenminste een (indeuk) resistentie bieden van 200 joule. Naast dat S3 schoenen altijd over een veiligheidsneus moet beschikken, moeten deze schoenen ook over schokdemping beschikken in de hak en antistatisch zijn. Een derde eigenschap van een S3 normering werkschoen is dat de hiel ten allen tijde afgesloten moet zijn. De S3 werkschoen is een schoen die bij uitstek ook buiten kan worden gedragen. Deze werkschoenen beschikken over een erhoogde weerstand tegen het binnendringen van water

Wanneer heb je S3 veiligheidsschoenen nodig?

Een belangrijke vraag die wij veelvuldig te horen krijgen, is wanneer u daadwerkelijk een S3 veiligheidsschoen nodig heeft. De kans is groot dat als u in of rond de bouw werk, uw werkschoen moet voldoen aan minimaal de S3 veiligheidsnormering. Als er werkzaamheden plaatsvinden met zware machines, zijn S3 veiligheidsschoenen die tot of boven kuithoogte komen verplicht.

Naast de bouw sector adviseren wij vaak ook vaak mensen in de horeca, logistiek, zware industrie, metaalindustrie, agrarische sector en voedselindustrie om S3 werkschoenen te dragen.

Wat is het verschil tussen S2 en S3 veiligheidsschoenen?

Het verschil tussen veiligheidsschoenen met een S2 of een S3 normering is de beschermende tussenzool. Een S3 veiligheidsschoen heeft een tussenzool die penetratie van onderaf kan voorkomen. Bij een S3 normering zijn de de tussenzolen gemaakt van staal of kevlar. Deze materialen zorgen ervoor dat er vrijwel niet door de tussenzool kan dringen. Daarnaast beschikt een zool in een S3 schoen over een antislipprofiel. Lees hier meer over S2 normeringen.

Wat is het verschil tussen S1P en S3?

Het grootste verschil tussen S1P werkschoenen en S3 werkschoenen zijn dat werkschoenen met een S3 normering beschikken over een waterafstotende schacht tot ongeveer 1 uur. Verder zijn de werkschoenen met de twee normeringen gelijk aan elkaar.