Hulp nodig? Bel mij terug
9,6
Reviews
Plan route
Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34

Veiligheidsnormeringen werkkleding

Inzicht in wetten en eisen voor uw werkkleding. Het is belangrijk dat u de juiste werkkleding uitkiest. De ene branche of werkplaats is de andere niet. Bij bepaalde beroepen zijn de risico's op ongevallen groter en dat vraagt om andere werkkleding. Om deze redenen hebben wij de verschillende veiligheidsnormeringen van werkkleding overzichtelijk onder elkaar gezet. Per normering hebben wij een uitgebreid artikel geschreven. Deze artikelen kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste werkkleding.

Bent u ook benieuwd naar de veiligheidsnormeringen van werkschoenen? In dit artikel leest u alles over de normeringen die aangeven aan welke veiligheidsvereisten bepaalde werkschoenen of werklaarzen voldoen.

Bekijk onze werkkleding

Welke normeringen passen bij welke sector

Onderstaande tabel laat zien wat de meest geschikte S-normeringen zijn binnen een bepaalde sector. De tabel geeft u een indicatie. Het is altijd verstandig, zeker als u twijfelt, om eerst bij uw werkgever of bij een van onze specialisten te informeren welke veiligheidsnormering u het best kan dragen.


Geschikt voor

OB

O1

O2

O3

SB

S1

S1P

S2

S3

S4

S5

Agrarische sector

Automotive sector

Bouw sector

Chemische industrie

Electronica sector

Farmaceutische industrie

Logistiek

Metaal sector

Beveiligingssector

Horeca en toerisme

Zorg en welzijn sector

Voedselindustrie

EN 342 normering

normering tegen de koud

Werkkleding met de EN 342 normering voldoen aan de vereisten voor bescherming tegen koude omstandigheden. In deze norm zijn vereisten en testmethoden vastgelegd voor werkkledingstukken en kledingensembles voor bescherming tegen een koude omgeving, gekenmerkt door een combinatie van vochtigheid, wind en een luchttemperatuur lager dan -5 °C.


Wat houdt de EN 342 normering in? Lees in dit artikel uitgebreid over de EN 342 normering.


Onze werkkleding met EN342 normering

EN 14058 normering

normering voor koele omgeving

Werkkleding met de 14058 normering voldoen aan de vereisten voor bescherming tegen koele omgevingen. Met koele omgevingen worden omgevingen bedoeld met temperaturen hoger dan -5°C. Binnen deze omgevingen wordt getest op de prestaties van thermische weerstand en isolatie, luchtdoorlatendheid en de weerstand tegen het doordringen van water.

Lees hier meer over werkkleding met de EN 14058 normering.

Onze werkkleding met EN14058 normering

EN 343 normering

bescherming tegen regen

Werkkleding met een EN 343 normering beschermen u tegen regen, sneeuw, mist en vochtigheid van de grond. De meeste werkkleding dat beschikt over een EN 343 normeringen scharen wij onder regenkleding. De prestatieklasses X en Y worden rechts van het normeringslogo aangeduid.

Wat houdt de EN 343 normering in? Lees in dit artikel uitgebreid over de EN 343 normering en de prestatieklasses van deze normering.

Onze werkkleding met EN343 normering

EN 1149 normering

voor elektrostatische omgevingen

Werkkleding met de EN 1149 veiligheidsnormering wordt gedragen in werkomstandigheden waar er risico's bestaat op explosies. EN 1149 werkkleding zijn antistatisch en voorkomt door deze eigenschap dat door elektrostatische oplading vonken ontstaan. Deze elektrostatische oplading kunnen brand en/of explosies Lees hier meer over de EN 1149 normering.

Onze werkkleding met EN1149 normering

EN 471 normering

voor hoge zichtbaarheid

EN 471 Werkkleding is de meest voorkomende veiligheidsnormering waarin opvallende fluorescerende werkkleding met goedgekeurde reflectie wordt beschreven. Deze werkkleding wordt in de norm waarschuwingskleding met hoge zichtbaarheid voor professioneel gebruik genoemd. Voor elk product wordt de klassering in twee getallen aangegeven.

Lees hier meer over werkkleding met de EN 471 normering.

Onze werkkleding met EN471 normering

EN 13034 normering

bescherming tegen chemische vloeistoffen type 6 of PP beperkte bescherming

Werkkleding met een 13034 normering houdt in dat deze werkkleding voldoet aan de vereisten voor kleding die beperkte bescherming biedt tegen kleine spatten of een lichte nevel van chemische vloeistoffen.

Lees hier meer over werkkleding met de EN 13034 normering.

Onze werkkleding met EN13034 normering

EN 14605 normering

tegen vloeibare chemische producten met doordringingstest

Werkkleding met een EN 14605 normering beschermen u tegen chemische vloeistoffen. De 14605 veiligheidsnormering geeft de prestatievereisten aan voor werkkleding met type 3 vloeistofdichte of type 4 neveldichte aansluitingen, inclusief items die alleen delen van het lichaam beschermen van type PB (3) en PB (4).

Lees meer over de EN 14605 normering.

Onze werkkleding met EN14605 normering

EN 14116 normering

bescherming tegen chemische vloeistoffen type 6 of PP beperkte bescherming

Werkkleding met een EN ISO 14116 normering

is kleding dat gemaakt is van brandvertragende materialen. Deze werkkleding wordt gedragen als er werkzaamheden zijn waar men kortdurend in contact kan komen met kleine vlammen waarbij er geen groot hittegevaar is.

Lees hier meer over werkkleding met de EN ISO 14116 normering.

Onze werkkleding met EN ISO 14116 normering

EN ISO 11612 normering

werkkleding die beschermt tegen vlammen en hitte

Werkkleding met een EN ISO 11612 normering beschermen u tegen zowel vlammen als hitte. Werkkleding die beschikken over de EN ISO 11612 normering worden gedragen als er werkzaamheden plaatsvinden waar men blootgesteld wordt aan hitte en vlammen. De drager wordt beschermd tegen korte contacten met een vlam, evenals tegen convectievehitte en stralingshitte (tot op zekere hoogte).

Lees meer over de EN ISO 11612 normering.

Onze werkkleding met EN14605 normering

EN ISO 11611 normering

geeft bescherming tijdens het lassen

Werkkleding met de EN ISO 11611 normering wordt gedragen bij werkzaamheden waar bescherming nodig is tegen kleine spatten van gesmolten metaal, toevallig vlamcontact en UV-straling. De norm handelt niet over beschermende kleding die gedragen wordt bij speciale laswerkzaamheden. Lees hier meer over de EN ISO 11611 normering.

Onze werkkleding met EN14058 normering