Hulp nodig? Bel mij terug
9,6
Reviews
Plan route
Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34

Veiligheidsnormeringen: Wat betekenen deze normen?

Veel werkkleding, werkklompen, veiligheidsschoenen, werklaarzen en andere (persoonlijke) beschermingsmiddelen beschikken over veiligheidsnormeringen. Het is belangrijk de juiste kennis te vergaren als het om deze normeringen gaat.

Tijdens uw werkzaamheden is de de kans groot dat u verschillende risico's tegenkomt en dat u zonder veilige werkkleding en/of veiligheidsschoeisel dagelijks aan vele gevaren wordt blootgesteld. Bij deze risico's en gevaren horen bepaalde veiligheidsnormeringen om ongevallen zo veel mogelijk te voorkomen. Door het dragen van de juiste werkkleding, werkschoenen, werkklompen en werklaarzen met de juiste veiligheidsnormeringen kunnen gevaarlijke en pijnlijke situaties worden voorkomen.

Maar welke werkkleding en veiligheidsschoeisel heeft u nodig? Het antwoord op deze vraag hangt van diverse factoren af. Met name de sector waarin u werkt, de werkzaamheden die u uitoefent en de behoeften van u als drager zijn hierin bepalend. Iedere beroepsgroep loopt tegen andere risico's aan en heeft haar eigen wensen en verlangens.

In dit artikel zetten wij de verschillende normeringen voor u uiteen. Mocht u naar aanleiding van dit artikel vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Veiligheidsnormeringen zijn een van de 'veiligheidsonderwerpen' die wij behandelen in onze werkkleding en werkschoeisel blog. Zo leest u hier wat mag de arbodienst vragen en hier de diverse richtlijnen van werkschoenen.

Bezoek de Bowork webshop

Veiligheidsnormering werkschoenen

Zonder veiligheidsschoeisel zoals werkschoenen worden onze voeten tijdens de dagelijkse werkzaamheden aan vele gevaren blootgesteld. Door het dragen van de juiste werkschoenen, werkklompen en/of werklaarzen met de juiste veiligheidsnormeringen kunnen gevaarlijke en pijnlijke situaties worden voorkomen. Welke veiligheidsnormeringen zijn er voor werkschoenen en welke veiligheidsnormen zijn geschikt voor uw werkzaamheden? Onderstaande artikel geeft u meer informatie.

Meer over normeringen werkschoenen

Normering werkkleding

Met volledig gecertificeerde werkkleding kiest u voor optimale veiligheid en bescherming tijdens uw dagelijkse werkzaamheden. Maar hoe selecteert u de juiste keuze werkkleding? Wij snappen dat dit complex kan zijn. Om deze reden hebben wij een uitgebreid artikel geschreven die de verschillende veiligheidsnormeringen beschrijft.

Meer over normeringen werkleding

Veiligheidsnormering laarzen

Als u werklaarzen draagt zonder veiligheidsnormeringen kunnen uw voeten bij bepaalde werkzaamheden aan gevaren worden blootgesteld. Door het dragen van de juiste veiligheidslaars met de juiste veiligheidsnormering die passen bij uw werkzaamheden, kunnen gevaarlijke situaties worden voorkomen. Maar wat is nu de juiste werklaars en veiligheidslaars met de juiste veiligheidsnormering? Lees nu verder.

Meer over normeringen werklaarzen

Veiligheidsnormering klompen

Net als bij werkschoenen en werklaarzen kan het dragen van werkklompen gevaarlijke situaties voorkomen. Het is belangrijk dat u bij bepaalde werkzaamheden de juiste veiligheidsnormering kiest. Veiligheidsklompen voldoen aan dezelfde eisen als veiligheidsschoenen en kunnen over veiligheidsnormeringen SB, S1, S2 of S3 normering beschikken. Lees nu verder.

Meer over normeringen werkklompen


Hardlopers