Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34

Sorteer producten op:
Toon per pagina

Warme werklaarzen

15 nov. 2018

Warme werklaarzen

Hoewel werklaarzen, gezien het loopcomfort, het hele jaar door gedragen kunnen worden, dragen de meeste mensen werklaarzen als het kouder (en natter) begint te worden. Er ontstaat dan een vraag naar warme werklaarzen. Aan koude voeten hebben we immers allemaal een hekel!

Grisport Ranger

In de tweede helft van 2018 is Grisport met een nieuwe collectie op de markt gekomen. De Ranger collectie. Dit is een collectie werkschoenen en werklaarzen waarbij het beste van drie werelden bij elkaar komt. Grisport schoenen en laarzen, met Vibram zolen en een Gore-tex voering. Deze triple branded collectie levert op alle vlakken comfort en kwaliteit.

  • Het draagcomfort en de pasvorm van Grisport
  • Het loopcomfort van Vibram
  • Het klimaatcomfort van Gore-tex

Thermolaarzen en winterlaarzen

In een sector als de bouw worden veiligheidslaarzen meer en meer het hele jaar gedragen. Dit komt doordat het loopcomfort van de veiligheidslaarzen de laatste jaren sterk is toegenomen. De laarzen zijn lichter, flexibeler en comfortabeler geworden. Tevens, en dat is wellicht de belangrijkste ontwikkeling, zijn er ook ademende werklaarzen op de markt gebracht die er tevens voor zorgen dat de warmte zomers buiten blijft.

Hoewel er steeds meer werklaarzen op de markt zijn gebracht die het hele jaar gedragen kunnen worden, worden de meeste werklaarzen nog steeds gedragen in de winter.

Goede werkschoenen kopen

U kent het vast wel. U bent op zoek naar werkschoenen. Goede werkschoenen welteverstaan want bij uw huidige paar heeft u aan het eind van de dag vermoeide en pijnlijke voeten. Dat had u al vanaf het moment dat u ze ging dragen, maar de verkoper had gezegd: "Och u loopt ze nog wel uit”. Dat is helaas niet gebeurd.

U begint wat te Googlen en bijna een uur verder heeft u heel veel leuke modellen voorbij zien komen, waar u best mee gezien wilt worden. Bij een aantal modellen heeft u wat langer moeten kijken, want die zagen er echt niet meer uit als werkschoenen. Maar het aanbod is groot en iedere website noemt zicht specialist en roept dat zijn schoenen toch het beste voor u zijn. Maar waar moet u nou echt op letten?

Al lang niet meer lomp, log en lelijk

Het imago van werkschoenen is al lange tijd dat ze lomp zijn, zwaar aan de voeten en vooral ook lelijk. Werkschoenen zouden per definitie oncomfortabel zijn, zwart van kleur en vooral met zo’n lelijke overneus. Wat men vergeet is dat werkschoenen er zijn om op gewerkt te worden. Dat kan in de bouw zijn, waar stevige en robuuste werkschoenen noodzakelijk zijn, maar ook op de productievloer, de logistiek, het magazijn of de winkelvloer. Werkschoenen zijn er niet alleen om uw voeten te beschermen tegen gevaren van buitenaf, door middel van een veiligheidsneus en veiligheidszool. Ze zijn er ook om u goed loopcomfort en grip te geven, want werkschoenen draagt u immers de hele werkdag en niet slechts enkele uren. Daarom is het juist belangrijk dat veiligheidsschoenen comfortabel zijn, sportief en waar het kan er ook trendy en leuk uitzien. En dat is juist de trend die de laatste jaren sterk opgekomen is.

Ademende werkschoenen

23 feb. 2018

Ademende werkschoenen

Een veel voorkomend nadeel bij werk waar werkschoenen verplicht zijn is dat deze schoenen niet altijd goed ademen. Toch zijn er ook veel ademende werkschoenen verkrijgbaar, ideaal voor als u buiten of op de werkvloer moet werken in hoge temperaturen. Deze ademende werkschoenen komen in alle normeringen voor, van S1 tot S3 en van lichte werkschoenen tot zwaardere werkschoenen.Een veel voorkomend nadeel bij werk waar werkschoenen verplicht zijn is dat deze schoenen niet altijd goed ademen. Toch zijn er ook veel ademende werkschoenen verkrijgbaar, ideaal voor als u buiten of op de werkvloer moet werken in hoge temperaturen. Deze ademende werkschoenen komen in alle normeringen voor, van S1 tot S3 en van lichte werkschoenen tot zwaardere werkschoenen.

Gel massagezool voor werkschoenen

Elke werkschoen heeft zijn eigen inlegzool met zijn eigen, soms unieke, eigenschappen. Maar die voldoen niet altijd. Inlegzolen zijn uitneembaar en te vervangen voor andere inlegzolen van diverse fabrikanten. Goed hierbij is te letten op de certificering. Inlegzolen zijn in vele varianten verkrijgbaar, onder andere voor goede ondersteuning, maar ook voor extra schokabsorptie of thermische isolatie. Bij Bowork hebben wij ook speciale gel massage inlegzolen, die niet alleen de klachten omtrent hielspoor verzacht maar zelfs behandelt.

Dunlop Flying Arrow werkschoenen

Eerder dit jaar geïntroduceerd, de Dunlop Flying Arrow-collectie. Dit zijn opvallende en sportieve werkschoenen, ook wel safety sneakers genoemd. Lage veterschoenen met een composiet veiligheidsneus en een flexibele kevlar veiligheidszool met S3 normering. Ze zijn volledig metaalvrij en hierdoor blijven ze ook goed laag in gewicht. Door het lage gewicht en de sportieve looks zijn ze ook goed in de vrije tijd te dragen. Ook het loopcomfort draagt hier aan bij, mede door de EVA foam tussenzool met extra schokdemping. Daarbij zijn ze ook voorzien van de hoogste antislip normering, SRC, en een HRO normering wat inhoudt dat de zool hittebestendig is tot 300 graden celsius gedurende 60 seconden.

Loopzool voor werkschoenen

Het aanbod van werkschoenen en veiligheidsschoenen is de laatste jaren enorm toegenomen. Veiligheidsschoenen zijn steeds modieuzer en sportiever geworden. Hierdoor zien veel werkschoenen eruit als vrijetijd schoenen. Het mooie hiervan in dat er veel keuze is voor de dragers van veiligheidsschoenen. Het gevaar schuilt erin dat de schoenen worden uitgekozen om basis van het uiterlijk in plaats van de functionaliteit. Niet alle schoenen zijn geschikt voor alle werkzaamheden.

In deze blog willen we u meenemen in de wereld van de loopzolen van werkschoenen. Uiteraard geldt alle informatie hieromtrent ook voor werkklompen en werklaarzen.

Grisport Cross-Safety Collection

Het Italiaanse Grisport heeft met de Cross Safety Collection een bijzondere collectie in de markt gezet. Het unieke aan deze werkschoenen is het lage gewicht, mede door het gebruik van lichte materialen zoals glasvezel en kevlar. De schoenen bieden uitstekend loopcomfort en veiligheid. Het zijn werkschoenen met het loopcomfort van wandelschoenen. De volledige collectie bestaat uit 7 modellen. Bij Bowork zijn maar liefst 4 modellen verkrijgbaar, waaronder de 2 specifieke damesmodellen Serena en Ariel.

Sorteer producten op:
Toon per pagina