Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34
donderdag 12 december 2019 | Nieuwtjes en trends werkschoenen

Werkschoenen zonder vermoeide benen en voeten

In onze werkschoenenwinkel krijgen wij regelmatig de vraag of we werkschoenen hebben waar je geen vermoeide benen en voeten van krijgt. Het eerlijke antwoord is dat die schoenen er niet zijn.

Vermoeide benen en voeten zijn van vele omstandigheden afhankelijk waaronder de hoeveelheid (kilo)meters die u op de dag loopt, hoe lang u staat, of u tijdig pauze neemt, hoe de arbeidsomstandigheden zijn, enzovoort. Vermoeide voeten en benen liggen dus niet alleen aan uw schoenen.

Werkschoenen kunnen echter wel bijdragen aan vermoeide benen en voeten. Werkschoenen die een verkeerde maat of pasvorm hebben of uw voeten niet juist ondersteunen zijn debet aan vermoeide voeten en benen.

Er zijn echter ook eigenschappen in werkschoenen die ervoor kunnen zorgen dat u minder snel vermoeide benen en voeten krijgt. Hieronder leggen we uit waar u met werkschoenen, naast de maat, pasvorm en ondersteuning, op moet letten.

Waar op te letten bij Werkschoenen zodat u minder snel vermoeid raakt?

Gewicht is een belangrijke, maar niet de enige factor om op te letten.

Gewicht

Des te lager het gewicht van een veiligheidsschoen, des te minder gewicht u de hele dag en per stap met zich mee draagt. Hoewel het gewicht iets zegt over het dempende vermogen, kunnen we als hoofdregel hanteren dat een lichtere schoen voor minder vermoeidheid zorgt.

Flexibiliteit

Des te flexibeler een werkschoen is, des te minder energie het u kost om uw stappen te zetten. Een stugge schoen daarentegen kost u meer energie en kan er zelfs voor zorgen dat u uw stappen anders gaat zetten.

Afwikkeling van de stap

Bevordert de schoen de afwikkeling van de stap? Indien dit het geval is heeft u minder kracht en energie nodig om uw stappen te zetten. Het lopen zal ook op een soepelere en meer natuurlijke manier verlopen. Een platte zool is een voorbeeld van een zool die het afwikkelen van uw stappen niet beïnvloedt. Het beste is een zool met een omhooglopende voorkant.

Demping

Tot slot is er nog de demping van de werkschoenen. Veiligheidsschoenen die niet dempen zorgen voor pijnlijke gewrichten. U kunt er zelfs anders door gaan lopen. Dit alles leidt tot meer irritatie en vermoeidheid.

Werkschoenen die u energie geven

Nu we de factoren hebben benoemd die ervoor kunnen zorgen dat u minder snel vermoeide voeten en krijgt gaan we het hebben over werkschoenen die u energie teruggeven.

Schokdemping is van groot belang voor uw gewrichten. Maar er zijn werkschoenen die nog een stapje verder gaan dan schokdemping. Er zijn werkschoenen die de energie van de schokdemping deels teruggeven aan de gebruiker.

Vismo werkschoenen

Vismo werkschoenen hebben de NRG55 technologie. Deze technologie die in de zool van de schoenen verwerkt zit, zorgt ervoor dat 55% van de energie die binnenkomt bij een stap weer aan u als gebruiker wordt teruggegeven. Het laat zich raden dat u hierdoor minder snel vermoeide voeten krijgt.

Albatros werkschoenen

Een groot deel van de Albatros werkschoenen heeft de Dual Impuls technologie. Dit houdt in dat in de loopzool Impulse foam is verwerkt. Dit materiaal zorgt voor een ongekende schokdemping waarbij een deel van de opgevangen energie weer wordt teruggegeven aan de drager van de werkschoenen. Een uniek en gepatenteerd systeem ontwikkeld door Albatros.

Base werkschoenen

Base werkschoenen uit de Kaptive collectie hebben het I-Daptive systeem onder de hak van de schoenen. Dit is een intelligent systeem dat de energie die door schokdemping bij de hak wordt opgevangen deels teruggeeft aan de gebruiker. Ontwikkeld en gepatenteerd door Base. Niet alleen tegen vermoeide voeten, ook tegen pijnlijke gewrichten.

Minder vermoeide voeten met de juiste werkschoenen van Bowork

Er zijn dus geen schoenen waarin u nooit vermoeide voeten krijgt. Er zijn wel factoren en eigenschappen waar u bij de aanschaf rekening mee kunt houden. Er zijn zelfs werkschoenen die u een deel van de energie teruggeven.

Bij Bowork hebben we een uitgebreide collectie werkschoenen, zowel online als in onze werkschoenenwinkel. Vraag ons gerust om advies en kom langs om de verschillende schoenen te proberen.