Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34
vrijdag 23 augustus 2019 | Nieuwtjes en trends werkschoenen

Werkschoenen met de juiste maat en pasvorm

Het klinkt zo simpel; “Zorg ervoor dat u werkschoenen heeft met de juiste pasvorm en in de juiste maat”. Toch komen wij dikwijls situaties tegen waarbij de verkeerde veiligheidsschoenen gedragen worden. Te smal, te wijd, te groot, te klein. De gevolgen kunnen aanzienlijk zijn. Van pijnlijke en vermoeide voeten tot blessures en uitval.

Comfortabele werkschoenen

Ook werkschoenen moeten comfortabel zitten. Het is onjuist om te denken dat de werkschoenen van vandaag de dag nog steeds zwaar, oncomfortabel en pijnlijk (zouden moeten) zijn. De technieken die in de werkschoenen gebruikt worden zijn niet meer te vergelijken met die van pakweg 5 jaar terug. Ook veiligheidsschoenen moeten comfortabel zitten. Veel dragers van veiligheidsschoeisel lopen minimaal 10 kilometer op een dag. Dat kan alleen als de schoenen comfortabel zijn.

Dat de werkschoenen ook steeds comfortabeler worden is ook te zien aan het aantal mensen dat ze draagt buiten werktijd. Als u erop gaat letten zult u ontdekken hoeveel mensen dit doen.

Wilt u comfortabele werkschoenen? Laat u informeren door mensen met verstand van zaken en ga langs bij een werkschoenenwinkel met veel keuze zodat u de verschillen kunt voelen en ervaren.

De juiste pasvorm voor werkschoenen

Er zijn net zoveel soorten voeten al dat er mensen zijn. Het is daarom niet mogelijk om een voet te vangen met een simpele maat. Een voet is drie dimensionaal en daar dient rekening mee gehouden te worden tijdens de aanschaf van werkschoenen. De één heeft smalle, de andere brede voeten. En wat is breed? Zit de breedte bij de tenen of juist daarvoor? En vergeet ook de hoogte van de wreef niet. Bij veterschoenen kan hier nog omheen gewerkt worden. Bij werklaarzen, instappers en klompen is dat alweer een heel ander verhaal.

Als stelregel kunt u hanteren dat u met uw voet en tenen nooit de veiligheidsneus van de schoenen mag raken. Gebeurt dit wel dan ontstaan er gegarandeerd kwetsuren. Tevens is het van belang dat de werkschoenen niet op uw voeten drukken. U mag nooit het gevoel van drukpunten hebben. Anderzijds is het ook niet goed als u uw gehele voet kunt bewegen in de schoenen. Bij twijfel altijd langs een specialist met veel keuze gaan die u hier verder over kan adviseren.

De juiste maat voor werkschoenen

Nadat u werkschoenen met de juiste pasvorm heeft gevonden voor uw voeten kunt u op zoek naar de juiste maat. Dat is belangrijk want niet iedere maat 41 valt even groot. Dat verschilt per merk en per model. Ook aangaande de maat is het van belang dat u met uw tenen niet de veiligheidsneus raakt. Tevens moeten uw voeten niet gaan slippen aan de achterzijde van de schoenen. Te strak in de werkschoenen is ook niet goed. Uw voeten zetten immers gedurende de dag wat uit.

De juiste ondersteuning vanuit werkschoenen

Tot slot is er nog de vraag of u de juiste ondersteuning in de voetboog krijgt van uw werkschoenen. Het standaard inlegzooltje van de fabrikant laat op dit punt vaak te wensen over. Het is dan verstandig om naar gecertificeerde inlegzooltjes te kijken die de juiste ondersteuning bieden voor holle voeten, platte voeten of normale voeten. De juiste inlegzool kan vaak al een wereld aan verschil betekenen in het loopcomfort dat u ervaart.

De juiste werkschoenen kopen bij Bowork

U doet uzelf en uw voeten tekort door uw werkschoenen puur uit te zoeken op uiterlijk. Wij zijn ervan overtuigd dat het loopcomfort van werkschoenen zeer dicht tegen die van vrijetijdsschoenen aan zit, zo niet dat het al gelijk is aan elkaar. Het is echter wel van belang dat u de juiste maat en pasvorm aan uw voeten heeft.

Koop daarom uw werkschoenen bij een specialist als Bowork. Wij hebben de grootste werkschoenenwinkel van Nederland, centraal gelegen in het land langs de A1 bij Amersfoort. U heeft keuze uit ruim 350 modellen en ons team staat voor u klaar om u van raad en daad te voorzien. Uiteraard kunt u ook ongestoord en ongedwongen verschillende modellen passen en ervaren.

Wilt u uw gehele team, afdeling of bedrijf in de juiste werkschoenen? We organiseren ook passessies op locatie. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.