dinsdag 16 mei 2017 | Nieuwtjes en trends werkschoenen

Weet u waar u werkschoenen koopt?

Waar werkschoenen kopen

U wilt werkschoenen kopen, maar waar gaat u dat doen? Voor een fiets gaat u naar de fietsenmaker, voor een auto gaat u naar een garage en voor uw voedsel gaat u naar de supermarkt en versspecialist. Maar waar gaat u uw werkschoenen kopen?

Werkschoenen waar te koop

Allereerst is het goed om in beeld te brengen waar werkschoenen te koop zijn. Er zijn in beginsel twee soorten aanbieders te onderscheiden; online aanbieders en offline aanbieders.

Als u op zoek gaat naar veiligheidsschoenen zult u vandaag de dag al snel beginnen met zoeken op internet. U krijgt dan vele websites te zien die werkschoenen aanbieden en waar u online kunt bestellen.

Naast de digitale manier zijn er ook nog diverse winkels waar veiligheidsschoenen worden aangeboden. Hierin zit een grote verscheidenheid, waarbij het voor u vooral van belang is om onderscheid te maken tussen winkels waarbij veiligheidsschoeisel het hoofdproduct is en winkeliers die veiligheidsschoeisel als bijproduct verkopen.

Veiligheidsschoenen kopen in een fysieke werkschoenenwinkel

Wanneer u kiest om uw werkschoenen in een fysieke winkel te kopen, let dan op de volgende zaken:

Naar wat voor fysieke winkel gaat u? Gaat u naar een werkschoenen specialist, of gaat u naar een zaak waar ze werkschoenen erbij doen? Hoewel het om dezelfde schoenen kan gaan zit er toch een groot verschil tussen beiden.

Bij een werkschoenen specialist weet u zeker dat u het juiste advies krijgt. Het personeel is veelal opgeleid om u de juiste maat aan te meten en u de juiste schoenen te adviseren. Daarnaast is bij een fysieke werkschoenenwinkel de keuze vele malen groter en zijn ook de grote en kleine maten op voorraad. Des te groter de keuze, des te groter de kans dat u daadwerkelijk op de juiste veiligheidsschoenen naar buiten loopt.

U zou het niet zeggen, maar ook werkschoenen hebben een houdbaarheidsdatum. Ook wanneer de schoenen 3 jaar lang alleen in de winkel staan, droogt de zool uit waardoor de demping minder wordt en de zool zelfs uit elkaar kan vallen. Wanneer u uw werkschoenen koopt in een winkel waarbij de veiligheidsschoenen niet de hoofdactiviteit zijn, bestaat de kans dat u oude schoenen koopt. Wees hierop alert. Vergeet ook niet dat een specialist sneller terechte klachten herkent. Hij weet immers hoe een schoen in elkaar zit, wat de sterke en zwakke punten zijn. Tevens weet een specialist op basis van ervaring ook of bepaalde klachten vaker voorkomen.

Wilt u een grote keuze, het juiste advies en een optimale aftersales? Koop uw schoenen dan bij een werkschoenenwinkel waar men gespecialiseerd is in werkschoenen.


Veiligheidsschoenen kopen bij een webshop

Wanneer u kiest om uw werkschoenen via het internet te kopen, let dan op de volgende zaken:

Allereerst is de betrouwbaarheid van de website van belang. Het is belangrijk om na te gaan of de webwinkel is aangesloten bij een webwinkel keurmerk. Bekende keurmerken zijn QShop waarborg en Thuiswinkel waarborg. Dit geeft een indicatie over de betrouwbaarheid van een webshop. Vervolgens is het van belang om na te gaan of er een onafhankelijke tool op de website staat waar u klantenreviews kunt lezen. Vanuit de reviews krijgt u vaak al een goed beeld bij de betrouwbaarheid van een site. Bekende onafhankelijke providers zijn Ekomi en Feedbackcompany. Tevens is het aan te raden om na te gaan of er correcte contactgegevens op de website staan.

Naast de betrouwbaarheid van de site is het voor u van belang of de organisatie achter de webshop kennis heeft van zaken. Gaat het om webshop die vanaf een zolderkamertje wordt gerund, of zit er een professionele organisatie achter die daadwerkelijk verstand heeft van werkschoenen?

Iedereen kan een webshop beginnen, maar niet iedereen heeft verstand van werkschoenen. Een webshop die gecombineerd wordt met een fysieke winkel waar dezelfde producten verkocht worden, heeft meer kennis van zaken dan een webshop waarbij de focus ligt op de verkoop in plaats van de klanttevredenheid.

Om via een webshop de juiste veiligheidsschoenen te vinden, is het van belang dat de site een duidelijke structuur heeft van verschillende categorieën werkschoenen waar u uit kunt kiezen. Ook de aanwezigheid van zoekfilters waarbij u de gewenste eigenschappen van veiligheidsschoenen kunt selecteren kan u daarbij helpen. Echter adviseren wij u om bij twijfel over de juiste werkschoenen altijd contact met de organisatie achter de website op te nemen. Dit is tevens een manier om erachter komen of u te maken heeft met een partij die verstand heeft van werkschoenen.

Een valkuil bij het online kopen is dat u de werkschoenen enkel koopt op basis van het uiterlijk. De kenmerken en eigenschappen zijn echter minstens zo belangrijk, zo niet belangrijker. Niet iedere voet is hetzelfde en niet ieder beroep heeft dezelfde veiligheidsschoenen nodig. Ga daarom niet alleen af op het uiterlijk, maar lees goed de beschrijving en specificaties van de schoenen.

Altijd een veilige keuze

Bij Bowork kunt u zowel online terecht als ‘offline’ in onze uitgebreide winkel. Daar vindt u talloze werkschoenen, werklaarzen en werkklompen maar ook vele aanverwante artikelen. Bowork is een gespecialiseerd bedrijf met kennis van zaken en jarenlange ervaring. Wij adviseren u graag over de juiste werkschoenen voor u, op basis van uw wensen en de eisen die u aan de werkschoenen stelt. Zo loopt u met de juiste werkschoenen de winkel uit of krijgt u de juiste werkschoenen thuisbezorgd. En is Bowork voor u altijd een veilige keuze.