Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34
woensdag 23 december 2020 | Nieuwtjes en trends werkschoenen

5 dingen die je moet weten over de nieuwe Sixton Resolute werkschoenen

Soms komen er werkschoenen op de markt die het beste combineren van twee of meer werelden. Althans, op papier. In de praktijk moet dit altijd bewezen worden en omdat geen voet gelijk is valt er over werkschoenen ook niet altijd te twisten. Sixton brengt met de Resolute-lijn werkschoenen op de markt die in ieder geval het overwegen waard zijn. We vertellen je graag 5 dingen die je over deze werkschoenen moet weten.

1. Sixton Resolute: Sportieve werkschoenen

De Sixton Resolute-collectie bestaat uit sportieve werkschoenen die licht van gewicht zijn. De mate van ondersteuning en demping in combinatie met de veiligheidsaspecten brengt ze in de categorie van de meest sportieve werkschoenen.

2. Sixton Resolute: D3O demping

Deze Sixton werkschoenen zijn in de zool voorzien van D3O. Dit is een zeer dempend materiaal dat schokabsorberend werkt. In vergelijking met normale foam wordt energie geabsorbeerd en weggeleid, zodat uw lichaam en gewrichten niet de klap opvangen. D3O is een materiaalsoort dat onder andere ook wordt gebruikt in militaire kleding en sportkleding. In combinatie met D3O zijn deze Sixton werkschoenen ook voorzien van StabilActive met cambreur en Dynamic HC Control voor goede ondersteuning en stabilisatie van de hiel en gewrichten.

3. Sixton Resolute: Volledig diervriendelijk

De Sixton werkschoenen uit de Resolute-collectie zijn volledig diervriendelijk en zijn dus in die zin vegan werkschoenen. Ze zijn ledervrij met lijm op waterbasis. De veters, voering, inlegzool en labels zijn gemaakt van gerecyclede petflessen. Hiermee zet Sixton ook een stap op het gebied van duurzaamheid.

4. Sixton Resolute: Veiligheid boven alles

En dat blijkt uit de normering, van S1P tot S3. De veiligheidsneus is gemaakt van glassfiber met een veiligheidszool gemaakt van kevlar, beide lichte maar zeer sterke materialen die goede bescherming bieden voor tenen en voeten. De PU/PU loopzool is sterk antislip met een SRC antislip normering. Ook worden elektrostatische ladingen weggeleid via de zool naar de grond. Hierdoor hebben ze een ESD normering. Ook aan details zoals een kleine laddergrip is gedacht. En de werkschoenen uit de Resolute-lijn hebben een overneus om de kans op vroegtijdige slijtage te verkleinen en om extra bescherming te bieden voor de tenen.

5. Sixton Resolute: Vrijheid in keuze

De Sixton Resolute-collectie komt in diverse modellen. Bij Bowork kunt u terecht voor de Forza High, de Forza Low en de Slancio. De Forza-modellen zijn S3 genormeerd, terwijl de Slancio S1P genormeerd is en daarbij gebruikmaakt van het BOA-sluitsysteem. Dit model is juist zeer ademend, met gaas verwerkt in de zijkanten van de schacht.

Al met al biedt de Sixton Resolute-collectie veel waar voor het geld. De modellen zijn in onze werkschoenenwinkel te passen, of bestel ze eenvoudig en snel online. Heeft u vragen over deze werkschoenen van Sixton, neem dan gerust contact met ons op.