Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34

woensdag 04 juli 2018 | Nieuwtjes en trends werkschoenen

Sportieve werkschoenen bij Bowork


Al lang niet meer lomp, log en lelijk

Het imago van werkschoenen is al lange tijd dat ze lomp zijn, zwaar aan de voeten en vooral ook lelijk. Werkschoenen zouden per definitie oncomfortabel zijn, zwart van kleur en vooral met zo’n lelijke overneus. Wat men vergeet is dat werkschoenen er zijn om op gewerkt te worden. Dat kan in de bouw zijn, waar stevige en robuuste werkschoenen noodzakelijk zijn, maar ook op de productievloer, de logistiek, het magazijn of de winkelvloer. Werkschoenen zijn er niet alleen om uw voeten te beschermen tegen gevaren van buitenaf, door middel van een veiligheidsneus en veiligheidszool. Ze zijn er ook om u goed loopcomfort en grip te geven, want werkschoenen draagt u immers de hele werkdag en niet slechts enkele uren. Daarom is het juist belangrijk dat veiligheidsschoenen comfortabel zijn, sportief en waar het kan er ook trendy en leuk uitzien. En dat is juist de trend die de laatste jaren sterk opgekomen is.

Trendy sportieve werkschoenen

Als u onze werkschoenenwinkel bezoekt zal het u meteen opvallen: er staan ontzettend veel kleurrijke en sportieve werkschoenen, naast de meer traditionele werkschoenen. En die sportieve werkschoenen zijn er voor zowel dames als heren. Bekende sportmerken zoals Reebok, Dunlop en Puma spelen in op de sportieve trend. Daarbij maken ze gebruik van de kennis en kunde die ze hebben opgedaan op het gebied van hun sportschoenen. Zaken zoals demping, ondersteuning en maximaal loopcomfort worden toegepast in hun veiligheidsschoenen. En de looks stralen dezelfde sportiviteit uit als reguliere sportschoenen. Daarbij valt het niet eens op dat u veiligheidsschoenen draagt. Menigeen zal denken dat u sportschoenen aan heeft. Niet alleen deze sportieve merken doen hier aan mee. Ook Redbrick, die ooit de trend zette met hun sneaker werkschoenen, gaat verder en brengt zeer sportieve modellen op de markt, zoals de recent verschenen Redbrick Motion collectie. En het Duitse Albatros heeft ook een uitgebreide collectie sportieve werkschoenen, die gebruik maken van de Energy Impulse-technologie, waarbij energie wordt teruggegeven bij elke gezette stap. Andere vertrouwde merken zoals Sixton, Safety Jogger, Emma en Bata zien ook de trend en spelen hier op in met diverse modellen.

Sneaker veiligheidsschoenen met nieuwe materialen

Hoe is deze wijziging en omslag mogelijk? Waar voorheen de werkschoenen vrijwel altijd van nubuckleer of volnerf leer waren gemaakt zit de technologie niet stil. Werkschoenen worden tegenwoordig ook veel gemaakt van microfiber, geweven textiel (KNIT) of nylon. Deze materialen zijn licht, flexibel en vaak ook zo toegepast dat ze alsnog bescherming bieden met daarbij een veiligheidsneus en veiligheidszool. En juist die twee onderdelen zijn lang niet meer altijd perse van staal. Materialen zoals kevlar en composiet, licht van gewicht, flexibel en evengoed enorm sterk, maken steeds vaker hun intrede in veiligheidsschoenen. Dit komt ook het comfort ten goede, met lichte, flexibele en sterke sneaker veiligheidsschoenen tot gevolg. Het vergroot daarbij ook de sportieve prestaties.

Speciale dames werkschoenen

Bij Bowork zijn de sportieve modellen ook verkrijgbaar voor dames, hetzij als uniseks model maar ook met specifieke damesleest. En het merk Lavoro gaat zelfs een stapje verder door elegante dames werkschoenen aan te bieden met onder andere een sleehak en met luipaardenprint. En ook hierbij is gedacht aan goed loopcomfort en ondersteuning.

Sportwerkschoenen kopen bij Bowork

Bij Bowork hebben wij veel sportieve werkschoenen op voorraad. Altijd makkelijk online te bestellen, maar ook makkelijk te bekijken en te passen in onze ruime werkschoenenwinkel. De sportieve modellen zijn verkrijgbaar in diverse normeringen, met name S1P en S3. Laat uzelf ervan overtuigen dat die ‘lompe en lelijke’ werkschoenen niet altijd noodzakelijk zijn en dat veiligheid heel goed samengaat met sportiviteit en de laatste trends. Ook met sportieve werkschoenen maakt u bij Bowork altijd een veilige keuze!