Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34
donderdag 17 december 2020 | Nieuwtjes en trends werkschoenen

Neskrid gecertificeerde inlegzolen, wat zijn het en wat doen ze?

Neskrid heeft recentelijk gecertificeerde inlegzolen op de markt gebracht. Op het eerste oog niks bijzonders. Het zijn goede inlegzolen voor een holle voetholte, een normale voetholte of een platte voetholte. Zo zijn er meer inlegzolen op de markt. Maar het unieke is hier dat deze inlegzolen gecertificeerd zijn. En dat is wel degelijk van belang.

Wat zijn gecertificeerde inlegzolen?

Gecertificeerde inlegzolen zijn anders dan standaard inlegzolen daar ze de certificering van de werkschoenen waarin ze worden geplaatst behouden. Dit moeten wel modellen zijn waarvoor het certificaat van de inlegzolen geldig is. Neskrid maakt dergelijke gecertificeerde inlegzolen. Deze zijn semi-orthopedisch, daar ze geschikt zijn voor mensen met een holle voet, een gemiddelde voet of een platvoet.

Wat is het verschil met normale inlegzolen?

Normale inlegzolen, die niet gecertificeerd zijn, tasten de veiligheidsnormering van de werkschoenen aan. Werkschoenen zijn getest en gecertificeerd en dienen te voldoen aan de strenge vereisten van onder andere de Europese Unie. Deze werkschoenen worden getest met de door de fabrikant meegeleverde inlegzool. Haal je deze zool eruit en vervang je die voor een andere inlegzool, dan kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je voet iets hoger in de schoen komt te liggen en je tenen dus dichter bij de veiligheidsneus. De mate van veiligheid die de veiligheidsneus kan geven, wordt hiermee direct beïnvloed. Bij een bedrijfsongeval kan dan blijken dat de werkschoenen niet aan de veiligheidsvereisten voldeden, met alle gevolgen van dien.

Hoe zit het met steunzooltjes?

Steunzolen zijn een verzamelnaam voor (semi-)orthopedische inlegzolen. Semi-orthopedische inlegzolen zijn niet per definitie gecertificeerd, maar bieden wel ondersteuning voor bepaalde klachten, zoals een holle voetholte. Orthopedische inlegzolen zijn op maat gemaakt door of in overleg met een podotherapeut. Die werken vaak samen met bepaalde merken om zo tot gecertificeerde orthopedische inlegzolen te komen. De Neskrid gecertificeerde inlegzolen zijn gecertificeerd voor een groot scala van merken en modellen. De volledige lijst kan gecheckt worden op hun website. Zodoende biedt Neskrid een veilig alternatief voor veel merken, waarbij de inlegzolen ook ESD antistatisch zijn met een antibacteriële werking.

Kan ik voor orthopedische inlegzolen bij Bowork terecht?

Ja, voor orthopedische aanpassingen aan schoeisel of inlegzolen kunnen we u doorverwijzen naar RondOm Podotherapeuten. Dit zijn erkende podotherapeuten die samen met u kijken naar de beste oplossing, met daarbij advies en maatwerk. Neem contact met ons op bij eventuele vragen hierover via info@bowork.nl of bel 033 298 5934.