Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34
dinsdag 12 september 2017 | Nieuwtjes en trends werkschoenen

Gel massage inlegzool voor werkschoenen


Gel massagezool voor werkschoenen

Elke werkschoen heeft zijn eigen inlegzool met zijn eigen, soms unieke, eigenschappen. Maar die voldoen niet altijd. Inlegzolen zijn uitneembaar en te vervangen voor andere inlegzolen van diverse fabrikanten. Goed hierbij is te letten op de certificering. Inlegzolen zijn in vele varianten verkrijgbaar, onder andere voor goede ondersteuning, maar ook voor extra schokabsorptie of thermische isolatie. Bij Bowork hebben wij ook speciale gel massage inlegzolen, die niet alleen de klachten omtrent hielspoor verzacht maar zelfs behandelt.

Inlegzool veiligheidsschoenen tegen hielspoor

De gel massage inlegzool is een unieke zool die hielspoor verzacht maar ook behandelt door de masserende werking. Hielspoor is een verkalking van de peesplaat aan het hielbeen en kan een ontsteking aan de hiel veroorzaken. Door gebruik te maken van vrij stromende gelkussentjes worden de voeten gemasseerd en worden bij iedere stap de schokken opgevangen en de reflexzones gestimuleerd. Ook wordt de druk gelijkmatig verdeeld zodat steun wordt gegeven waar dat nodig is. De gelkussentjes zijn voorzien van onschadelijk USP-glycerine gel. Doordat ze met gel gevuld zijn, en niet met water, drogen ze niet uit en is een lange werking gegarandeerd.

Voordelen gel massage inlegzool

Naast de uitstekende werking tegen hielspoor bieden de gel massage zolen nog veel andere voordelen. De gel massage inlegzool werkt ook goed tegen rugklachten zoals arthrose of lichte herniaklachten. Door de volledige ondersteuning wordt de totale houding verbeterd. Ook werkt het tegen pijnlijke voeten omdat de gel massage zool werkt als een waterbed. De druk wordt gelijkmatig onder de voeten verdeeld. De kans op vermoeide benen wordt ook verkleind omdat door de masserende werking de doorbloeding wordt gestimuleerd. De inlegzolen zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit urethaan. Dit zorgt ook voor een goede thermo-isolatie, met koele voeten in de zomer en warme voeten in de winter.


Grondig geteste inlegzolen voor veiligheidsschoenen

De gelmassage inlegzolen zijn voorzien van het predicaat ‘Geaccepteerd door de Amerikaanse Podologische Medische Associatie’. Dit betreft een professionele vereniging van voetdoktoren met 9200 leden. De inlegzolen zijn grondig getest in laboratoria en in de praktijk en worden uitsluitend in de Verenigde Staten gemaakt. De veiligheidseisen in de VS zijn hoog, wat ook aangeeft dat de gel massage inlegzolen de strengste keuringen hebben ondergaan en een goede aanvulling vormen op uw veiligheidsschoen.

De voordelen op een rij

  • Helpt tegen rugklachten
  • Bestrijdt pijnlijke voeten
  • Verkleint de kans op vermoeide benen
  • Geeft steun waar nodig
  • Masseert de voet en vangt schokken op
  • Verbetert de totale houding
  • Werkt deels isolerend

Gebruik van massage inlegzolen

De dunne massage inlegzolen passen in iedere schoen. Ze zijn afknipbaar tot de gewenste maat en in de basis verkrijgbaar in twee heren- en twee damesmaten. Ze zijn geschikt voor dagelijks gebruik en dagelijkse arbeid, maar minder geschikt om op te sporten. De inlegzolen zijn uitwasbaar op 40ºC graden, in een emmer of in de wasmachine in een waszakje. Bouw het dragen van deze gel massagezolen wel op van eerst een paar uur per dag tot de gehele dag.

In onze werkschoenenwinkel kunt u tenslotte altijd terecht voor advies en hulp omtrent inlegzolen, waaronder ook deze gelmassage zolen. Daarbij zijn er ook diverse andere type inlegzolen verkrijgbaar, zoals speciale steunzolen maar ook inlegzolen voor extra schokdemping. Heeft u vragen, schroom niet om contact met ons op te nemen of langs te komen.