woensdag 02 december 2020 | Nieuwtjes en trends werkschoenen

De opbouw van Walkmate werkschoenen

Met de introductie van de Walkmate Amsterdam kennen de drie Walkmate-modellen in ons assortiment een mooie opbouw qua prijs. We lichten elk model toe en de verschillen tussen deze modellen.

Walkmate werkschoenen: de basis

De drie modellen zijn vernoemd naar steden: Parijs, Amsterdam en Zagreb. De basis bestaat uit lederen werkschoenen in hoge uitvoering met een S3 normering en een SRC antislip normering. De basis is dus voor de drie modellen gelijk. De Zagreb is echter wel gemaakt van gevet nubuckleer, een robuuster soort leer dan de Amsterdam en de Parijs. Daarbij hebben ze ook allemaal een overneus. Deze Walkmate werkschoenen zijn daarmee geschikt voor het meer ruwere werk, waarbij schoenen meer te verduren krijgen. Denk aan de (ruw)bouw, de techniek en de productie. Daarbij delen ze dezelfde ademende Airplus 3D binnenvoering. Dit is dezelfde binnenvoering die in de Sixton Montana-laarzen zit verwerkt. Deze voering zorgt voor goede ventilatie en isolatie en houdt de voeten langer fris.


De basis is bekend, maar wat zijn de verschillen?

Walkmate werkschoenen: de verschillen

De verschillen tussen de Walkmate Parijs, de Walkmate Amsterdam en de Walkmate Zagreb uiten zich vooral in de zool en de beveiligingsmaterialen.


Loopzolen

De Walkmate Zagreb, het duurste model, heeft een loopzool gemaakt van PU met rubber. De PU zool is de tussenzool met rubber als de buitenzool. Rubber is doorgaans het beste materiaal voor een zool. Rubberen loopzolen zijn niet alleen olie- en benzinebestendig, ze zijn ook resistent tegen organische stoffen en de meeste zuren. Rubber is ook beter bestand tegen hogere temperaturen waarbij de schoenen die hiermee zijn uitgerust doorgaans een HRO normering hebben. Dit geldt ook voor de Zagreb, waarbij de zool tot 300 graden Celsius hittebestendig is gedurende maximaal 60 seconden. De Walkmate Amsterdam en de Walkmate Parijs hebben beide een PU/PU loopzool. Dit zijn loopzolen uit meerdere dichtheden PU, met vaak een hardere toplaag en een meer dempende tussenlaag. Ze bieden ook goede schokdemping, maar niet van het niveau van een rubberen loopzool.


Veiligheidsneus en veiligheidszool

Vroeger hadden vrijwel alle werkschoenen een stalen neus en stalen zool. En in de volksmond wordt dit nog vaak zo genoemd. Maar veel werkschoenen maken inmiddels gebruik andere materialen, zoals kevlar, composiet en fiberglass. Dit zijn materialen met dezelfde sterkte, maar met als voordeel dat ze lichter van gewicht zijn of juist meer flexibel. Een werkschoen met een kevlar veiligheidszool is doorgaans flexibeler en buigzamer dan een werkschoen met een stalen veiligheidszool. Dit is ook het verschil tussen de Walkmate modellen, waarbij de Zagreb is voorzien van een fiberglass veiligheidsneus en een kevlar veiligheidszool. Het tussenmodel, de Amsterdam, heeft een composiet veiligheidsneus en eveneens een kevlar veiligheidszool. Het goedkoopste model van de drie, de Parijs, heeft zowel een veiligheidsneus en veiligheidszool gemaakt van staal.

Walkmate werkschoenen bij Bowork

De Walkmate werkschoenen bij Bowork zijn in prijs mooi opgebouwd. De Walkmate Parijs is de goedkoopste en de Walkmate Zagreb de duurste. De Walkmate Amsterdam valt er qua prijsklasse precies tussen. Dit zijn goede werkschoenen tegen een scherpe prijs en dus een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bezoek onze werkschoenenwinkel om ze te passen en te bekijken of bestel ze eenvoudig online.