Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34

vrijdag 12 maart 2021 | Nieuwtjes en trends werkschoenen

Alles over gecertificeerde orthopedische inlegzolen

Wie doet het niet? De standaard inlegzool uit een werkschoen halen en deze vervangen door eigen inlegzolen? Dit heeft echter wel de nodige gevolgen. Een werkschoenen waar niet de standaard inlegzool in zit verliest de CE-normering en is daardoor geen veiligheidsschoen meer. Is dat erg? Jazeker, u voldoet hiermee niet meer aan de Arbowet en de voorwaarde van uw verzekering met als gevolg dat u of uw werkgever een aanzienlijk risico lopen. Dit alles is te verhelpen door te werken met gecertificeerde inlegzolen en orthopedische inlegzolen.

Hoezo vervalt de CE-certificering?

Schoenen worden uitvoerig getest en krijgen niet zomaar een CE-certificering. Stel dat je een inlegzool vervangt voor een exemplaar die veel dikker is, dan komen je tenen ook hoger te liggen tegen de veiligheidsneus, wat weer gevolgen heeft voor de resthoogte bij een eventuele impact op de neus. En zo spelen meer factoren een rol. Oftewel, de staat van de werkschoenen waarmee deze getest zijn en de CE-certificering hebben gekregen wordt aangepast, met als gevolg dat de CE-certificering vervalt.

Oke, en wat is dan een oplossing?

Gecertificeerde inlegzolen. Soms worden die ook wel steunzolen genoemd. Belangrijk is wel dat hier verschillen in zitten. Een standaard inlegzool heeft een bepaalde vorm en dikte. Dat is voor de één heel prettig, de ander vind het wellicht niks. Er zijn semi-orthopedische inlegzolen die bijvoorbeeld geschikt zijn voor hoge voetholtes of juist platte voetholtes.


Neskrid

Een voorbeeld van dergelijke semi-orthopedische inlegzolen zijn die van Neskrid. Het bijzondere hierbij is dat ze standaard gecertificeerd zijn met een groot aantal merken. Oftewel, met Neskrid inlegzolen kan je verantwoord de standaard inlegzool vervangen zonder de certificering te verliezen. Neskrid inlegzolen zijn verkrijgbaar voor hoge, gemiddelde en platte voetholtes.

Orthopedische inlegzolen

Maar ook dat is geen maatwerk. Orthopedische inlegzolen zijn dat wel. Die worden gemaakt op basis van jou voeten en de behoefte die je voeten hebben. Podotherapeuten werken steeds meer samen met bestaande producenten om hun orthopedische inlegzolen gecertificeerd te krijgen, zodat je straks aan het werk kan met je favoriete werkschoenen en op maat gemaakte, orthopedische inlegzolen die voldoen aan de CE-certificering. Bowork werkt daarin samen met Rondom Podotherapeuten.


Rondom Podotherapeuten bestaat uit een groot team van enthousiaste en vooruitstrevende podotherapeuten, podotherapeut-MSU echografisten en podotherapeutbewegingswetenschappers dat ondersteund wordt door zooltechnici en secretariële medewerkers. Dit team van professionals heeft de krachten gebundeld om de hoogst haalbare kwaliteit van zorg te kunnen leveren. Het goed kunnen en willen samenwerken staat daarom aan de basis van de organisatie. Rondom onderscheidt zich binnen de markt als een open en dynamische organisatie die graag een bijdrage levert aan maatschappelijk uitdagingen.

Kan je me daar meer over vertellen?

Het doel van Rondom Podotherapeuten is om medewerkers ergonomisch stevig in hun werkschoenen te laten staan. Onderzoek wijst uit dat 1 op de 5 mensen met veiligheidsschoenen problemen heeft met een foute stand van de voet of een verkeerd looppatroon, ook zonder dat je dit direct doorhebt. Dit kan ook sneller leiden tot rugklachten met eventueel ziekteverzuim tot gevolg. Rondom Podotherapeuten werkt samen met bekende merken als Steel Blue, Emma, No Risk, Lavoro, Elten, Lowa en Bata om gecertificeerde en op maat gemaakte inlegzolen te produceren. Klanten die interesse hebben kunnen via ons doorverwezen worden naar een Rondom Podotherapeut in de buurt. Met een steeds groter wordende dekking is de kans groot dat er een vestiging in de buurt is.


Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek onze infopagina.