vrijdag 20 mei 2016 | Nieuwtjes en trends werkschoenen

Werkschoenen NoRisk

NoRisk Werkschoenen | Discovery Range

No-Risk is een bekende werkschoenenfabrikant. Deze fabrikant heeft de laatste jaren niet stil gestaan. Werd ruim 2 jaar terug de NoRisk Winner lijn, met werkschoenen sneakers en veiligheidssneakers gelanceerd, sinds kort is er de NoRisk Discovery Range

Discovery Range NoRisk

Onder de slogan "A new universe at your Feet" heeft Norisk de Discovery Range geïntroduceerd. Hoewel deze collectie typische Norisk kenmerken heeft, zijn de schoenen esthetisch gezien van een geheel ander niveau dan de voorgaande collectie.

Norisk stond altijd bekend om sterke en functionele schoenen die erg goed lopen, maar die er niet heel eigentijds uitzagen. Met de invoering van de Winner collectie met sneakers sloeg Norisk al een geheel nieuwe weg in. Maar nu is er de Discovery Range die geen sneakers, maar sterke en functionele werkschoenen bevat. Zoals gezegd met karakteristieke Norisk kenmerken, maar een heel modern uiterlijk.

De Discovery Range bestaat uit de volgende modellen:

NoRisk Discovery

De NoRisk Discovery is een hoog model met veters gemaakt van nubuck leder. Deze schoenen zijn vuil- en waterafstotend.

NoRisk Atlantis

De NoRisk Atlantis is de lage variant van de Discovery. Dit model is ook gemaakt van wateraftotend nubuckleder en heeft ook de S3 veiligheidsnormering.

NoRisk Apollo

De NoRisk Apollo is is eenzelfde model als de Discovery, echter met een Sympatex voering zodat de schoenen waterdicht zijn en toch goed ademen.

NoRisk Veiligheidsschoenen | Discovery

De veiligheidsschoenen NoRisk die deel uitmaken van de Discovery lijn zijn allemaal voorzien van de S3 veiligheidsnormering. Deze schoenen hebben een stalen veiligheidsneus die uw tenen beschermen tegen een impact van buitenaf. Tevens beschikken deze NoRisk veiligheidsschoenen over een kevlar veiligheidszool. De veiligheidszool zit tussen de inlegzool en de loopzool in en voorkomt dat er scherpe voorwerpen, zoals bijvoorbeeld glassplinters en spijkers, via de zool naar binnen kunnen dringen. Dit is wel zo veilig wanneer u veel buiten werkt of op plaatsen waar scherpe voorwerpen op de grond kunnen liggen.

Het voordeel van een kevlar veiligheidszool ten opzichte van een stalen tussenzool is dat Kevlar iets lichter is en een stuk flexibeler. Hierdoor kunt u met deze veiligheidsschoenen uw stappen beter afwikkelen, raakt u minder snel vermoeid en zijn de schoenen geschikter voor werk waarbij u veel moet bukken of op uw knieën moet werken.

S3 werkschoenen zijn vuil- en waterafstotend. Dit houdt in dat ze spatwaterdicht zijn, maar dat wannee ru langdurig aan vocht en nattigheid blootgesteld bent, het vocht door het leer naar binnen kan dringen. De NoRisk Discovery en de NoRisk Atlantis zijn waterafstotend, de Norisk Apollo, heeft een Sympatex Membraan waardoor ze waterdicht zijn.

De waterafstotende werkschoenen uit de Discovery lijn van Norisk zijn gemaakt van Nubuck leder en het waterdichte model is gemaakt van volnerf leder.

Alle modellen hebben een verdekte overneus die de voorkant van de schoenen extra slijtvast maakt. Gezien alle specificaties zijn de veiligheidsschoenen uit de Discovery lijn zeer breed inzetbaar, zonder dat ze "lomp" uitzien. Deze Norisk veiligheidsschoenen zijn zowel binnen als buiten te gebruiken en zijn in veel branches inzetbaar.

Clima Cork Systeem | NoRisk

NoRisk heeft het unieke en gepatenteerde Clima Cork Systeem ontwikkeld. Hierdoor zijn de NoRisk werkschoenen de enige veiligheidsschoenen met dit systeem. Dit is een van de zaken die NoRisk uniek maakt en die aangeeft hoe innovatief deze fabrikant is.

Het Clima Cork systeem is een kurklaagje tussen de loopzool en de veiligheidszool. Deze kurklaag heeft verschillende functies:

  • Allereerst zorgt het kurklaagje voor een extra goede schokdemping het schokabsoberende karakter van kurk is enorm hoog en dat merkt u ook in de schoenen van Norisk. Deze schokdemping werkt ook ontlastend naar uw gewrichten als de enkel knieën en uw rug.
  • Kurk neemt ook vocht en luchtjes op. Hierdoor wordt gedurende de dag, wanneer u werkt, het klimaat in uw schoenen optimaal gehouden.
  • Kurk werkt isolerend en zorgt er daarom ook voor dat de kou buiten blijft. Voor 's winters als de grond waarop u loopt koud is, zorgt het Clima Cork Systeem ervoor dat de kou niet via de zool naar binnen kan trekken.
  • Tot slot, maar zeker niet het minst belangrijke, Kurk zegt zich naar uw voet. Hierdoor krijgt u bijna automatisch een zool ook maak. Dit biedt extra loopcomfort, verminderd drukpunten en zorgt ervoor dat u minder snel vermoeid raakt. Uw gewacht wordt dankzij het kurklaagje immers over uw hele voeten verdeeld.

Ook de No-Risk werkschoenen uit het de Discovery lijn hebben het Kurk systeem van No-Risk.

Werkschoenen No Risk Kopen

Uiteraard kunt u bij ons uw No Risk Werkschoenen en Veiligheidsschoenen kopen. Wij hebben zowel een winkel als een webshop. Bij ons koopt u de NoRisk werkschoenen altijd tegen een gereduceerde prijs. Nagenoeg altijd kunnen wij de schoenen leveren vanuit onze winkelvoorraad. Heeft u vragen of advies nodig? Dan kunt u ons altijd bellen, mailen en appen.