Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34
zaterdag 02 april 2016 | Nieuwtjes en trends werkschoenen

Werkschoenen Puma

Puma werkschoenen | Urban Protect

Puma is een bekende werkschoenenfabrikant. De schoenen van de fabrikant staan bekend om hun sportieve uiterlijk en geweldige loopcomfort. Alle veiligheidsschoenen die van de band rolt, heeft de kenmerken Puma eigenschappen en uitstraling.

Deze Duitse fabrikant heeft inmiddels een uitgebreid assortiment Puma werkschoenen opgebouwd. Dit assortiment bestaat uit verschillende collecties. Een van de collecties is de Urban Protect Collectie. In dit artikel geven we u een inkijkje in alle ins en outs van deze collectie.

Werkschoenen Puma | Urban Protect

Deze prachtige collectie bestaat uit de volgende modellen

Puma 64.301 Barani Low

De Barani Low is een laag model, uitgevoerd in verschillende soorten bruin. Deze schoen heeft zowel een sportieve als een chique uitstraling. De bruine tinten geven de schoenen een geheel eigen look. Deze metaalvrije werkschoenen hebben de S1P veiligheidsnormering.

Puma 64.304 Airtwist Low

De Airtwist Low is een laag model, uitgevoerd in verschillende tinten blauw met groene accenten. Dit sportieve model is geheel metaalvrij en heeft de S1P veiligheidsnormering.

Puma 63.316 Fulltwist Mid

De Fulltwist Mid is een hoog model, uitgevoerd in zwart met rood. Het gaat hier om een metaalvrij model met de S3 veiligheidsnormering.

Puma 64.307 Xelerate Knit Mid

De Xelerate Knit Low is het top model uit de selectie. De schacht is uit 1 stuk geweven en dus naadloos. Dit lage model is uitgevoerd in het grijs met rood en heeft de S1P normering.

Sportieve werkschoenen Puma | Urban Protect

De Urban Protect collectie van Puma bestaat uit veiligheidsschoenen die zijn vormgegeven als sneakers. Zowel hoge als lage modellen maken onderdeel uit van deze collectie. De collectie heeft zowel S1P als S3 veiligheidsschoenen. Tevens zitten er ook metaalvrije modellen in de Urban Protect serie.

De schoenen binnen deze collectie hebben allemaal karakteristieke Puma elementen in het uiterlijk, die gecombineerd zijn met een moderne en modieus uiterlijk. Het is aan deze schoenen niet te zien dat het om veiligheidsschoenen gaat. Sportieve veiligheidssneakers, ofwel safety sneakers.

De schoenen hebben een breedte maat 11 en vallen daarmee iets breder uit dat de standaard werkschoenen, waarbij de breedte maat varieert tussen 9,5 en 10,5. Deze breedte geeft de schoenen net wat meer ruimte waardoor u zich vrijelijk kunt bewegen en waardoor ook mensen met brede voeten deze stoere werkschoenen Puma aan kunnen.

De loopzool is gemaakt van rubber en is HRO gecertificeerd. Dit wil zeggen dat de schoenen tegen een contactwarmte van 300 graden kunnen. Onder de bal van de voet zit een geïntegreerd rotatiepunt. Dit punt is het meest belaste punt van de zool gedurende uw werkdag. Dankzij dit rotatiepunt in de zool wordt wrijving en slijtage voorkopen en het zorgt er ook voor dat de schoenen soepeler lopen. Het profiel van de zool is zo gevormd dat er een optimale combinatie van grip en mobiliteit ontstaat. De zool is dan ook SRC genormeerd. Dit is de hoogste normering voor antislip. Deze SRC normering geeft aan dat de schoenen onder alle omstandigheden een optimale grip bieden.

In de hak van de zool zit een idCELL element. Dit is door Puma zelf ontwikkeld en gepatenteerd. Deze idCELL bestaat uit een zachte spons van EVA materiaal en absorbeert de impact van het lopen. Dankzij deze unieke technologie worden uw gewrichten en rug ontzien bij het lopen.

Tussen de veiligheidszool en de loopzool zit een EVA middelzool. Puma heeft in dit materiaal ook nog eens miljoenen kleine luchtbelletjes geïnjecteerd zodat de zool licht is en schokdempend werkt. Sterker nog, bij iedere stap krijgt u energie terug van deze tussenzool.

Om het schokabsorberende verhaal helemaal af te maken, heeft Puma voor haar veiligheidsschoenen ook een eigen inlegzool ontwikkeld. De "Evercushion BA". Deze inlegzool is uitneembaar en anatomisch gevormd. De zool is vocht absorberend en werkt als een kussen voor uw voeten. Het absorbeert geurtjes en is ademend.

De voering beterft de BreathActive voering. Ook deze technologie is door Puma zelf ontwikkeld. De voering absorbeert geurtjes en voert vocht af. Samen met de inlegzool zorgt de voering voor een prettig klimaat in uw schoenen.

Een groot deel van de technologie die in de Puma werkschoenen Urban Protect zit heeft betrekking op het loopcomfort. Deze schoenen zijn dan ook zonder meer gemaakt voor professionals die veel moeten lopen en staan. Juist ook voor mensen die veel kleine stukjes moeten lopen en die veel moeten draaien.

Los van alle technische snufjes zijn de Urban Protect ook gewoon hele mooie, sportieve werkschoenen. Aan de voorzijde van de schoenen zit een kleine stootneus, die niet opvalt maar wel erg functioneel is. Alle modellen hebben de inmiddels kenmerken drie strepen van Puma op de schoenen en ook de afbeelding van de Puma zelf is subtiel verwerkt in het uiterlijk.

De Urban Protect modellen zijn allemaal beschikbaar vanaf maat 39 tot en met 47. Gezien deze maatboog en de breedte van de schoenen kunnen we stellen dat deze collectie enkel Puma Werkschoenen Heren bevat.

De modellen hebben allemaal hun eigen kleurstelling, maar de vormgeving is gelijk. Ook de hoge modellen die er strak en sportief uit. De kleur van de veters is per model op de kleurstelling van de schoenen afgestemd. Ook hieraan is te zien dat Puma op de kleinte details let.

Sportieve veiligheidsschoenen Puma | Urban Protect

De schoenen uit de Urban Protect Serie zijn veiligheidsschoenen met de S1P of S3 normering. In beide gevallen is er sprake van een composiet neus en een kevlar veiligheidszool.

De composiet neus is net zo sterk als een stalen neus maar is wat lichter. De kevlar zool is net zo veilig als een stalen zool, maar is flexiberen. Alle schoenen uit deze serie bieden dus bescherming voor de tenen en de voeten. De S1P modellen zijn niet vuil- en waterafstotend en alleen inzetbaar bij droge werkzaamheden. Wel zijn deze modellen extra ademend. De S3 modellen zijn wel vuil- en waterafstotend en kunnen ook worden ingezet bij vochtige werkzaamheden.

De uitzondering die regel bevestigd in de Puma 64.307 Xelerate Knit Low. Dit model is extreem licht en heeft een veiligheidsneus van Fiberglas. Uiteraard is deze neus ook getest en gecertificeerd.

Concluderend kunnen we stellen dat de modellen uit deze serie geschikt zijn voor droge (S1P & S3 modellen) en vochtige (S3 modellen) werkzaamheden. Ze lopen heerlijk en zijn bij uitstek bedoeld voor professionals die veel moeten staan en lopen. Gezien de specificaties zijn ze minder geschikt voor zware (bouw)werkzaamheden.

Puma Werkschoenen kopen bij Bowork.nl

Uiteraard koopt u ook de Puma werkschoenen uit de Urban Protect collectie bij Bowork. Bij ons betaald u nooit de verkoopadviesprijs en krijgt u altijd een goede service. De meeste modellen leveren vanuit onze winkelvoorraad. De overige modellen hebben een zeer beperkte levertijd.

Wilt u eerst komen passen? Dat kan. Neem voor alle zekerheid eerst contact met ons op of de modellen die u wilt passen ook daadwerkelijk in de winkel of voorraad zijn.

Als officieel Puma dealer kunnen wij u altijd scherpe pijzen bieden en kunnen wij u van goed advies voorzien? Wilt u uw hele afdeling of bedrijf nieuwe puma werkschoenen aanmeten? Wij komen graag langs met onze pasbus.