maandag 12 juni 2017 | Nieuwtjes en trends werkschoenen

Maak kennis met de Grisport Cross-Safety Collection

Grisport Cross-Safety Collection

Het Italiaanse Grisport heeft met de Cross Safety Collection een bijzondere collectie in de markt gezet. Het unieke aan deze werkschoenen is het lage gewicht, mede door het gebruik van lichte materialen zoals glasvezel en kevlar. De schoenen bieden uitstekend loopcomfort en veiligheid. Het zijn werkschoenen met het loopcomfort van wandelschoenen. De volledige collectie bestaat uit 7 modellen. Bij Bowork zijn maar liefst 6 modellen verkrijgbaar, waaronder de 2 specifieke damesmodellen Serena en Ariel. Deze modellen zijn geschikt voor lichte werkzaamheden, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Grisport 803.

Werkschoenen met Total Grip loopzool

De Cross Safety collectie combineert stijl en sportiviteit met veiligheid. De modellen zijn allemaal S3 genormeerd en daarmee vuil- en waterafstotend. De bovenzijde is van ademend microfiber wat evengoed zorgt voor een goede ademing. Bijzonder vooral is ook de PU/rubberen loopzool met Total Grip technologie. Deze zool biedt maximale slipweerstand en heeft een SRC normering. Daarbij is de zool ook hittebestendig. De modellen die bij Bowork verkrijgbaar zijn hebben een HRO normering. Dat houdt in dat ze bestand zijn tegen contactwarmte tot 300 graden celsius gedurende 1 minuut. Tenslotte zijn de modellen ook voorzien van een ESD norm. Dit maakt de werkschoenen beter bestand tegen elektrostatische ladingen, die via de grond worden afgeleid.

Metaalvrije veiligheidsschoenen met laag gewicht

De tussenzool van de Cross Safety-modellen is een speciale G Zero Perforation veiligheidszool gemaakt van kevlar. Dit zorgt er voor dat de werkschoenen flexibel blijven. De zool is erg buigzaam. Dit draagt bij aan de sportieve prestaties van de werkschoenen. Kevlar is verder een uitstekend materiaal met dezelfde bescherming als een stalen zool. De veiligheidsneus draagt ook bij aan geringe gewicht. De Cross Safety modellen zijn voorzien van een glasvezel neus. Licht materiaal, lichter dan staal en composiet, met maximale bescherming. Omdat er geen metalen gebruikt worden in deze veiligheidsschoenen zijn dit metaalvrije werkschoenen. Het lage gewicht zorgt ook voor beter draagcomfort en loopcomfort. U merkt het meteen als u deze werkschoenen aan uw voeten hebt.

Ademende werkschoenen met warmte isolatie

Los van de veiligheid is er door Grisport ook goed nagedacht over het comfort in de werkschoenen. Als u de hele dag werkschoenen draagt is het minstens zo prettig dat ze fijn en comfortabel aan de voeten zitten en uw voeten enigszins fris blijven. De Cross Safety modellen hebben een ademende upper van slijtvast microfiber. Zo zijn ze dus vuil- en waterafstotend maar toch ademend. De binnenvoering is van Cambrelle, een ademend materiaal waardoor uw voeten langer fris blijven. Dit wordt gecombineerd met de HI normering die aan deze werkschoenen is gegeven. De HI norm geeft aan dat de veiligheidsschoenen warmte isolerend zijn. Dit houdt in dat temperatuurstijgingen vertraagd worden. Alle Cross Safety modellen zijn ook voorzien van fraaie, gekleurde reflectiestrepen. Die lopen over de schacht en maken u als drager beter zichtbaar in omstandigheden met weinig licht.

Grisport Cross Safety modellen, ook dames werkschoenen bij Bowork

De Cross Safety modellen zijn allemaal lage veterschoenen. Ze zijn S3 genormeerd en dus veelzijdig te gebruiken. Let wel altijd goed op welke werkschoenen u nodig heeft voor uw werk. Wij raden de Grisport Cross Safety modellen bijvoorbeeld niet aan voor zware bouwwerkzaamheden. Dan kunt u beter werken met een hoger model schoen, waar Grisport ook in voorziet. De Cross Safety collectie is bijvoorbeeld wel erg geschikt voor de installatiesector, de logistiek en het magazijn. Door de goede eigenschappen op het gebied van ventilatie, de warmte isolatie maar ook het lichte gewicht en de veiligheid zijn de Cross Safety modellen enorm veelzijdig en aantrekkelijk, ook mede door de sportieve looks.

Grisport Enduro S3 HI HRO SRC ESD

Zwart/blauwe metaalvrije werkschoenen. De Grisport Enduro zijn lage veterschoenen met maximale antislip (SRC) en hittebestendige zool. Voorzien van kevlar veiligheidszool en fiberglass veiligheidsneus.

Grisport Nordic S3 HI HRO SRC ESD

Zwart/grijze werkschoenen, laag model met warmte isolatie en eveneens maximale antislip. 100% metaalvrij en ook voorzien van kevlar veiligheidszool en fiberglass veiligheidsneus. Bekijk hier de Grisport Nordic.

Grisport Beat S3 HI HRO SRC ESD

Zwart/oranje werkschoenen, laag model met HI normering en hittebestendige zool. De Grisport Beat is volledig metaalvrij en met kevlar veiligheidszool en glasvezel veiligheidsneus.

Grisport Safety Xtrail S3 HI HRO SRC ESD

Geel/zwarte veiligheidsschoenen, laag model met maximale antislip. Met kevlar veiligheidszool en veiligheidsneus van glasvezel. Lichtgewicht met warmte isolatie. Bekijk de Grisport Safety Xtrail.

Grisport Serena S3 HI HRO SRC ESD

Lichtgewicht veiligheidsschoenen voor dames. De Grisport Serena is in zwart met blauwe details uitgevoerd. Volledig metaalvrij en maximale slipweerstand.

Grisport Ariel S3 HI HRO SRC ESD

De Grisport Ariel zijn dames werkschoenen van maar 486 gram. Uitgevoerd in zwart met witte details. Met handige reflectievlakken en ook metaalvrij. Met kevlar veiligheidszool en fiberglass veiligheidsneus.

Bowork heeft de Enduro, de Nordic, de Serena en de Ariel verkrijgbaar. De Serena en de Ariel zijn specifieke dames werkschoenen en in maat 36 t/m 42 verkrijgbaar. De overige modellen zijn beschikbaar in maat 39 t/m 48. Wilt u zelf kennismaken met de Cross Safety collectie? Kom dan een keer langs in onze winkel. We hebben de 6 modellen die bij ons verkrijgbaar zijn uitgestald. U kunt ze dan op uw gemak passen en beoordelen. Zo is Bowork altijd een veilige keuze.