Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34
vrijdag 21 augustus 2020 | Nieuwtjes en trends werkschoenen

Breed, breder, breedst: 6 weetjes over brede werkschoenen

Voor mensen met brede voeten is het soms lastig om juiste werkschoenen te vinden. Daarbij worden onze voeten steeds voller, zowel in de lengte, als in de hoogte en breedte. Traditionele leesten schieten daarom vaker tekort. Wat doet men vaak? Eén of twee maten groter kopen, zodat de breder aanvoelen met het gevolg dat het oncomfortabel loopt en er zo andere lichamelijke ongemakken ontstaan. Daarom zijn er steeds meer brede werkschoenen op de markt. Wij nemen u graag mee in deze wereld.

1) Veiligheid is alles

Werkschoenen hebben voornamelijk de rol om uw voeten veiligheid te geven. Dat kan via een veiligheidsneus en een veiligheidszool, maar ook door de pasvorm perfect aan te laten sluiten op de wensen van de klant. Denk aan hielondersteuning, goede demping, antislip, enzovoorts. Zo zijn brede werkschoenen er vooral op gericht om mensen met brede voeten de juiste veiligheid te geven. Want een werkschoen simpelweg één of twee maten groter kopen om de goede breedte te hebben gaat ten koste van de veiligheid, bijvoorbeeld omdat de positie van de veiligheidsneus scheef is ten opzichte van de positie van uw voet. Ook neemt de kans op zwikken en blaarvorming toe, doordat u ruimer in de schoenen zit. Let er verder ook op dat uw voeten uitzetten naarmate de dag vordert. Werkschoenen die in de ochtend net goed zitten kunnen in de middag of avond te krap zitten, met alle gevolgen dan dien. Hou hier rekening mee bij uw keuze voor werkschoenen en bij het passen.

2) Bredere leest

Werkschoenen hebben doorgaans een breedtemaat van 10 of 10,5. Er zijn echter ook werkschoenen, zoals de Puma Crosstwist Low 64.310, die een breedtemaat van 11 hebben. En de Norisk Blackrock heeft zelfs breedtemaat 12. Dit maakt ze ruimer, zodat ook uw tenen meer ruimte hebben en daarbij dus ook meer bewegingsvrijheid. Daarentegen hebben de Puma 63.021 en Puma 64.072 ook een bredere leest, maar met name bij de bal van de voet. Deze werkschoenen zijn daardoor ook geschikt voor mensen die juist daar een bredere voet hebben.

3) Breedtematen

Is dat niet genoeg, dan zijn er ook werkschoenen die speciale breedtematen hebben naast de standaardmaat. Bij ons zijn die maten apart te selecteren. Onder andere Bata en Emma hebben diverse werkschoenen met dergelijke breedtematen. Naast de standaardmaat is er dan een extra breedtemaat (XD) of extra extra breedtemaat (XXD). Deze breedtematen maken de schoenen ruimer, met name bij de neus. Bij Emma worden de schoenen ook wijder, met name handig als u niet zozeer bredere voeten heeft maar wel bijvoorbeeld een hoge wreef. Wijdere schoenen zorgen dan voor een betere instap.

4) 6-teens schoenen

XXD-breedtematen worden ook wel 6-teens schoenen genoemd. Deze werkschoenen hebben vaak een aangepaste neus, die opvallend breder en hoger is. Dit geeft mensen met zeer brede voeten het juiste comfort en de juiste veiligheid. Vaak is deze neus ook meer rechthoekig dan afgerond, om zo de tenen alle ruimte te geven.

5) Smalle werkschoenen

Naast bredere werkschoenen zijn er ook smalle werkschoenen, gemaakt voor mensen juist smallere voeten hebben. Met name de Italiaanse merken zoals Sixton en Grisport hebben smallere werkschoenen, omdat de gemiddelde Italiaanse voet wat smaller is. Dit geldt echter niet voor alle modellen, dus vraag dit altijd even na. Modellen zoals de Sixton Dance en de Sixton Rock, of voor vrouwen de Safety Jogger Ceres en Safety Jogger Isis, zijn bijvoorbeeld wat smaller. We adviseren ook deze werkschoenen altijd te passen.

6) Koop bij een specialist

Heeft u brede voeten? Dan geldt – met name bij brede voeten – dat passen altijd een must is. Wij hebben in ons assortiment diverse brede werkschoenen, met zowel brede leesten als breedtematen, waaronder ook de 6-teensschoenen. Wilt u komen passen? Dan bent u van harte welkom. En vraag ons ter plekke gerust om advies. Kopen en passen bij een specialist verkleint de kans op blessures en vergroot de kans op juiste werkschoenen.