Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34
vrijdag 28 augustus 2020 | Nieuwtjes en trends werkkleding

Worden werksokken onderschat?

‘Ja’, is ons antwoord. ‘Maar sokken zijn toch sokken?’, is de vraag dan. Ja, in theorie wel, maar de ene sok is de andere niet. Sokken bieden in het algemeen comfort. Ze zijn zacht, bieden warmte en geven een gevoel van bescherming. Toch hebben sokken, en met name werksokken, meer nut. We leggen het graag uit.

Waarom zijn werksokken van belang?

Werksokken zijn doorgaans van betere kwaliteit dan reguliere sokken, al zit er tussen werksokken ook veel verschil. Er is niet echt een maatstaf die bepaalt wanneer een sok een werksok is en wanneer niet. Maar de doorsnee badstof sokken bevelen we niet aan. Vaak zijn werksokken extra verstevigd, met name op de plekken die meer te verduren krijgen, zoals de bal van de voet en de hiel. Ook zijn werksokken er vaak op gericht om warmte vast te houden of juist af te voeren. En ook belangrijk, goede werksokken ademen beter zodat vocht en warmte sneller kan ontsnappen en de kans op blaren en irritaties ook afneemt.

Werksokken zijn niet alleen van belang vanwege hun bijdrage aan het loopcomfort en het klimaat binnen de werkschoenen, ze vangen ook de wrijving op tussen uw voeten en uw werkschoenen. Dat is van belang om blaren en irritaties te voorkomen, met name bij de veiligheidsneus. Aangezien werksokken veelal dikker zijn dan gewone sokken adviseren wij om werkschoenen te passen met een set werksokken in plaats van reguliere sokken of dunne enkelsokken, omdat je in je werksituatie ook doorgaans werkt met werksokken.

Eigenschappen van werksokken

Werksokken zijn gemaakt van een keur aan materialen, waarbij je kan denken aan wol, polyamide, polyester, katoen, elastaan en zelfs bamboe. Ook worden er diverse technologieën toegepast. Zo hebben de werksokken Bata Thermo MS3 speciale Air Flow voor goede luchtdoorlating en zijn er Pro Cool vezels in de sokken verwerkt die het vocht sneller afvoeren. Bata heeft ook wollen sokken, de Bata All Seasons Wool, die ESD antistatisch zijn en de voeten van nature warmer houden. Steel Blue heeft de werksokken Steel Blue Bamboo op de markt die gebruik maken van de natuurlijke eigenschappen van bamboe dat onaangename geurtjes geneutraliseerd worden. Deze sokken bestaan voor 92% uit bamboevezels. Diverse fabrikanten maken ook gebruik van Coolmax, een technologie die verkoeling brengt door goede ventilatie en afvoer van vocht. Onder andere de Emma Hydro Dry Thermo 131 werksokken maken hier gebruik van.

Verschillende typen werksokken

Naast de eigenschappen van werksokken zijn er ook verschillende soorten. Meegaand op de trend zijn er ook sneaker werksokken. Ideaal voor de warmere maanden. Daaruit blijkt dat werkkleding en werkschoenen steeds meer modegevoelig wordt. Men wil er ook leuk bijlopen en niet alleen praktisch. De sneaker werksokken combineren dus goed me de steeds groter wordende groep sneaker werkschoenen. Maar ook zijn er extra lange werksokken, zoals de Bata Thermo ML. Deze zijn meer geschikt voor gebruik in werklaarzen.

Bij Bowork zijn er dus vele soorten werksokken verkrijgbaar, zowel online als in onze ruime werkschoenenwinkel. Wilt u zich laten adviseren over werksokken? Laat het ons dan weten.