Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34
vrijdag 21 februari 2020 | Nieuwtjes en trends werkkleding

Reflectiekleding

Reflectiekleding, soms ook wel high viz-kleding (high visibility) of in de volksmond veiligheidskleding genoemd, zie je doorgaans bij meer donkere omstandigheden, juist omdat de reflecterende delen dan meer opvallen. Reflectiekleding is er in vele soorten en maten, maar vrijwel altijd in de felle fluorescerende kleuren oranje en geel, zodat de drager goed opvalt en te zien is. In de volksmond wordt dan al snel aan de veiligheidshesjes gedacht, in zowel oranje als geel. Klaar-overs dragen ze, bij festivals en concerten dragen de verkeersbegeleiders ze en zelfs sommige hardlopers sporten erin. Maar reflectiekleding is zoveel meer dan alleen die hesjes.

Werkkleding opgesplitst

Vaak worden de diverse soorten werkkleding door elkaar gehaald. In feite zijn drie soorten kleding te onderscheiden die we als werkkleding – kleding waarin gewerkt wordt – kunnen zien.

Bedrijfskleding

Bedrijfskleding is kleding die doorgaans door een bedrijf verplicht wordt gesteld. Dit kan een t-shirt zijn bij een koffiebar, een net pak op een advocatenkantoor, maar ook een heus kledingpakket voorzien van bedrijfslogo’s die matchen met de huisstijl. Eigenlijk reclamedragers die een identiteit en een huisstijl van een bedrijf laten zien. Deze kleding hoeft niet per definitie aan bepaalde normen en veiligheidsaspecten te voldoen. Zo is een t-shirt van het merk Workman ideaal als huisstijldrager.

Overigens kunnen wij ook goede ondersteuning bieden op het gebied van logo’s en bedrijfskleding. Wij kunnen kleding bedrukken en borduren met uw huisstijldragers. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Veiligheidskleding

Veiligheidskleding is werkkleding die aan bepaalde eisen en normen voldoet en er bovenal is voor de veiligheid van de drager. Dit loopt uiteen van waterdichte werkjassen tot vlamvertragende overalls, sterke werkbroeken – zoals die van Snickers - en kleding die bestand is tegen bepaalde stoffen of chemicaliën. Ook deze kleding kan als bedrijfskleding fungeren, maar doorgaans hebben ze vooral een praktisch nut en zijn ze verplicht conform diverse veiligheidsprotocollen.

Reflectiekleding

Reflectiekleding, andere synoniemen zijn ook signaalkleding of zichtbaarheidskleding, wordt doorgaans gedragen bij werkzaamheden waar aanrijdgevaar is of die worden blootgesteld aan situaties waar een goede zichtbaarheid een grote vereiste is. Denk hierbij aan werkzaamheden op of langs de weg, boorplatforms, vliegvelden en spoorbanen. Maar ook werkzaamheden waar men te water kan raken, het zij een meer, een zee of een binnenwater.

Reflectiekleding is daarbij onderverdeeld in verschillende risicoklassen, waarbij klasse 1 de minste reflectie en zichtbaarheid bevat en klasse 3 de meeste. Dit alles is geregeld in de norm NEN-EN 471. In Nederland is daar de RWS-norm aan toegevoegd, wat neerkomt op de eisen die Rijkswaterstaat stelt aan reflectiekleding. Overigens stelt Rijkswaterstaat die eis aan hun aannemers. De eis vervalt indien men niet in opdracht van Rijkswaterstaat werkt. De aanvullende eisen hebben onder andere te maken met de kleur van de kleding en de vorm en aantal van de reflectiebanen.

Reflectiekleding in alle soorten en maten

Reflectiekleding is verkrijgbaar in veel soorten en maten. Naast de bekende gele en oranje hesjes kunt u bij ons ook terecht voor t-shirt en poloshirts met reflectie, maar ook sweaters, werkjassen en pilotjacks. Sinds kort zijn daar ook comfortabele RWS softshelljacks aan toegevoegd. Ook bij regen kunt u er zo droog mogelijk bijlopen met reflectieregenkleding en waterdichte reflectiebroeken- en jassen. En voor het warme weer hebben we ook korte werkbroeken met RWS reflectie. Op dit gebied is er legio keuze en veel mogelijk. Eventueel kunnen we deze kleding ook voorzien van uw logo of slogan.

Reflectiekleding kopen bij Bowork

Bezoek gerust onze werkkledingwinkel om ons aanbod reflectiekleding te bekijken of te passen. We hebben veel merken, waaronder M-Wear. Met veel pasgelegenheid en een ruime voorraad kunt u hier ongedwongen shoppen. En uiteraard is ons aanbod ook eenvoudig en snel online te bestellen.