Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34
vrijdag 10 juli 2020 | Nieuwtjes en trends werkkleding

Onderhouden van werkkleding; mijn verantwoordelijkheid?

Werkkleding onderhouden door het goed te wassen is niet iets wat u graag doet. Of u nu bakker bent of verpleger, het zijn werkzaamheden waar u na een lange werkdag geen zin in heeft. Is het echter uw verantwoordelijkheid of toch van uw werkgever?

Onderhouden van werkkleding volgens de Arbowet

Bent u verantwoordelijk voor uw was en moet u dat dan thuis doen? Het is in de meeste gevallen een keuze van een werkgever hoe het onderhouden van uw werkkleding is georganiseerd. In de arbowet staat dat uw werkgever verantwoordelijkheid is voor zowel het onderhouden, repareren als het zindelijk houden’ van uw werkkleding. Er zijn altijd uitzonderingen, zo ook in dit geval. Om de kwaliteit van bepaalde werkkleding te waarborgen dient uw werkkleding door een gespecialiseerde wasserij die gespecialiseerd is in het reinigen van bedrijfskleding te worden gereinigd. Een voorbeeld van deze bedrijfskleding is veiligheidskleding. In sommige branches waar met gevaarlijke stoffen werkt, of wanneer zeer hoge eisen worden gesteld op het gebied van hygiëne, is uw werkgever verplicht om het reinigen van de werkkleding via een speciale, professionele wasserij te laten verlopen.

Worden er geen bijzondere eisen aan uw bedrijfskleding of werkkleding gesteld dan is de kans groot dat u uw kleding zelf via een thuiswas moet wassen. In de meeste gevallen zijn er twee situaties. Dit zijn: informeren en ontdekken hoe uw werkkleding moet wassen of met uw werkgever praten en hem overtuigen de werk-was toch uit te besteden aan een professionele wasserij.

Lees in onze werkkleding blog alles over werkkleding.