Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34
vrijdag 17 juli 2020 | Nieuwtjes en trends werkkleding

De voor- en nadelen van korte werkbroeken

Korte werkbroeken zie je steeds vaker. Met name op hete dagen zijn ze een uitkomst, zodat je met meer comfort aan de slag kan. Wel zo fijn als je in de brandende zon op de steiger staat of als je werkt in hoge temperaturen. Maar korte werkbroeken kennen, naast de voordelen, ook nadelen. We vertellen je er graag alles over.

Korte werkbroeken; de voordelen

Het grootste voordeel van korte werkbroeken is duidelijk, ze zijn kort en ontbloten de benen zodat de warmte van het lichaam zeer gemakkelijk naar buiten kan. Hoewel er lichte en dunne lange werkbroeken te verkrijgen zijn, gaan korte werkbroeken op dit gebied een stap verder. Een ander voordeel is dat korte werkbroeken aan praktisch comfort niets inboeten. Ze zijn doorgaans voorzien van handige zakken en lussen en vaak ook holsterzakken. Zo kan je gemakkelijk je materialen en voorwerpen kwijt alsook klein gereedschap. Korte werkbroeken zijn ook gemaakt van dezelfde materialen als lange werkbroeken. Ze zijn slijtvast en bijvoorbeeld voorzien van Cordura en tegenwoordig ook steeds vaker voorzien van stretch, zoals de korte werkbroeken van Snickers.

Korte werkbroeken; de nadelen

De voordelen zijn bekend, echter zijn er ook nadelen. Korte werkbroeken bieden minder bescherming, omdat de knieën doorgaans zijn blootgesteld. Kniestukken of kniebeschermers kunnen er niet in geplaatst worden. Let dus goed op bij het gebruik van deze shorts. Zorg bij geknielde werkzaamheden voor een kniekussen of beperk de tijd dat je geknield zit zodat je knieën geen beschadiging oplopen. Daarnaast worden de benen ook blootgesteld aan de zon en die is juist enorm krachtig in de seizoenen dat korte werkbroeken worden gedragen. Smeer je dus goed in en zorg voor goede UV-protectie.

Shorts in alle soorten en maten

Werkshorts, zoals korte werkbroeken ook wel worden genoemd, komen in diverse soorten en maten. Zo zijn er shorts met en zonder holsterzakken en zijn er basis korte werkbroeken, ook wel service shorts genoemd, met minder zakken. Maar ook zijn er meer uitgebreide korte werkbroeken die voorzien zijn van vele zakken en lussen. Doorgaans kan je ook nog kiezen uit meerdere kleuren. Bij Bowork hebben we ook reflecterende korte werkbroeken in oranje of gele fluorescerende kleur. Deze voldoen aan de eisen van Rijkswaterstaat en zorgen voor een goede zichtbaarheid. Dus ook bij projecten aan wegen en andere infrastructuur kan je aan het werk gaan in comfortabele korte werkbroeken.

Korte werkbroeken kopen

Korte werkbroeken zijn bij Bowork het jaar door te verkrijgen. Los van de warme maanden kunnen ze ook van pas komen in warme productieruimtes of fabriekshallen. Let echter altijd op of je ze mag dragen vanuit de door je werkgever gestelde eisen. Bestellen kan eenvoudig via onze webshop, maar ook hebben we korte werkbroeken in onze werkkledingwinkel. Hier voeren we merken als Workman, Snickers, Tricorp en 4WORK. Het voordeel van de winkel is dat je rustig kan passen en meteen kan kijken of werkschoenen, andere werkkleding of accessoires zoals werksokken of werkhandschoenen.

Voor vragen of advies kan je altijd bij ons terecht. Neem contact op of spreek ons aan in de winkel.