Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34
vrijdag 25 september 2020 | Nieuwtjes en trends werkkleding

Comfortabele en winddichte softshelljassen met GEOX

Je kent het wel, vooral in Nederland. Wind, regen, kou; de winters zijn niet meer wat ze ooit waren. Ze zijn zachter, natter en winderiger. Veel mensen die buiten werken of buiten vertoeven voor woon- en werkverkeer willen er dan comfortabel bij lopen, zonder dat je jas meteen al het water absorbeert of de wind erdoor heen slijpt. En dan zijn softshelljassen juist geschikt. Deze zijn er in diverse modellen en merken, maar we lichten de Diadora softshelljassen graag uit.

Softshell: goed ademend, licht en waterafstotend

Softshell heeft als grote voordelen dat het qua materiaal licht is en goed ademend. Daarbij is het materiaal waterafstotend. Waterdruppels rollen van de stof af. Zo zijn deze jassen perfect voor regenbuien. Wel met de kanttekening dat ze niet waterdicht zijn. Bij blootstelling aan langdurige regenval zal het water uiteindelijk doordringen. Echter zijn softshell jassen ook sneldrogend. En doordat ze zo licht zijn dragen ze ook comfortabel. Ideaal voor als u veel in beweging bent. Softshelljassen zijn daarom ook populair in de outdoorwereld, denk maar aan ski-jassen.

Softshell jacks met GEOX

Het Italiaanse merk Diadora, ook bekend vanuit de sportwereld, voegt aan deze eigenschappen nog een uniek element toe: GEOX.

GEOX softshelljassen

De GEOX-technologie is gepatenteerd en in samenwerking met Diadora. Ze gebruiken dit in een deel van hun werkschoenen, maar nu ook in de softshelljacks. Het GEOX Net Breathing System zit verwerkt in de schouders. Warmte en zweet, in dampvorm, wordt via de schouders en de rug naar buiten geleid. Een waterdicht membraan zorgt er vervolgens voor dat door dit Net Breathing System geen water naar binnen kan komen. Overigens maakt dit de volledige jassen niet waterdicht, het zorgt ervoor dat de ventilatie optimaal is zonder dat water door die ventilatie naar binnen kan. De jassen zijn verder, net als de meeste softshell jassen, waterafstotend. De waterkolom is 5000mm. Wat zegt dat? Hoe hoger het getal, hoe meer water tegengehouden wordt. Zie ook onderstaand overzicht:

  • 0 mm - Niet waterdicht
  • 0 - 1.000 mm - Waterafstotend, maar niet waterdicht
  • mm - 5.000 mm - Waterdicht bij buien, maar niet bestand tegen enige vorm van druk. Materiaal lekt door bij het leunen tegen op zitten op natte oppervlakken.
  • 5.000 mm - 15.000 mm - Compleet waterdicht in de regen en bestand tegen veel vormen van druk. Pas bij zeer hoge druk van begint het materiaal te lekken
  • 15.000 mm - 30.000 mm - Compleet waterdicht, zelfs onder de meeste extreme druk. Blijft waterdicht bij ondiepe onderdompeling.
  • Meer dan 30.000 mm - Solide, non-poreuze materialen. Zonder te breken of te vervormen lekken deze materialen nooit.

Winddichte softshelljassen

Aanvullend zijn deze Diadora GEOX Tech Carbon softshelljassen ook winddicht. Hier zorgt een winddicht membraan voor. Extra comfort wordt gegeven door de toepassing van B-Fit Stretch, wat de jassen extra sportief maakt. Als drager ervaar je zo een goede bewegingsvrijheid en flexibiliteit. De samenstelling bestaat uit 94% polyester en 6% elastaan.

Multifunctionele jassen van Diadora

De Diadora GEOX Tech Carbon softshell jassen hebben ook veel opbergruimte, met een afsluitbare borstzak, handige steekzakken met ritssluiting en een binnenzak die met klittenband kan worden afgesloten. Naar wens kan er een capuchon worden bevestigd of afgenomen, dit werkt met een ritssluiting. En met een elastisch koord is deze capuchon makkelijk te verstellen. Het boord heeft elastiek en kan ook versteld worden. De manchetten zijn voorzien van verstelbaar klittenband. Aanvullend is er ook aan de veiligheid gedacht doordat deze jassen reflecterende vlakken hebben op diverse plekken. Dus bij donkere omstandigheden, zoals guur weer, ben je toch goed zichtbaar.

Makkelijk even passen?

Passen kan in onze werkkledingwinkel. Deze Diadora softshelljacks hebben we voorradig en verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk antraciet en grijs. Ze zijn geschikt als werkjas, maar ook voor casual gebruik en als u veel buiten komt, hetzij met wandelen, fietsen of het werken in de tuin. Verder hebben we ook diverse andere softshelljassen, zoals de softshell jacks van Workman, die we tevens in een winterversie hebben met extra dikke voering. Wel zo comfortabel en aangenaam!