Hulp nodig? Bel mij terug
9,4
Reviews
Plan route

S4 veiligheidsnormering bij werklaarzen

Werklaarzen met deze normering hebben dezelfde eigenschappen als de S1 normering, met dien verstande dat deze laarzen geheel uit rubber of polymeren (kunststof) bestaan. Dit brengt met zich mee dat deze laarzen vloeistof dicht zijn.

S4 werklaarzen zijn dus rubberen of kunststof veiligheidslaarzen met een veiligheidsneus en een antislipzool. Deze laarzen hebben geen anti-perforatiezool. Doordat deze laarzen vloeistofdicht zijn, zijn ze bij uitstek geschikt om in vochtige en natte werkomstandigheden gebruikt te worden. Een ander voordeel van een rubberen laars is dat deze makkelijker schoon te houden is dan een lederen laars. Door de gladde schacht krijgen bacteriën geen schijn van kans. Dit is ook de reden dat de S4 en S5 werklaarzen veel in de voedselverwerkende industrie ingezet worden.

Wij hebben verschillende werklaarzen met de S4 normering.

Bekijk onze werklaarzen S4

Wat betekent S4 bij werklaarzen?

Werklaarzen met een S4 normering hebben een dezelfde eigenschappen als werklaarzen met een S1 normering, met dien verstande dat deze laarzen geheel uit rubber of polymeren (kunststof) bestaan. Deze veiligheidsnormering geldt dus alleen voor werklaarzen die van de materialen rubber of kunststof zijn gemaakt. Doordat de veiligheidslaarzen S4 als basis over een S1-normering beschikken zijn deze laarzen bestand tegen 200 joule en hebben een indeuk resistentie van minimaal 15.000 Newton. Daarnaast beschikken de S4 werklaarzen over antistatische eigenschappen en zijn de laarzen voorzien van een schokabsorberende hak en gesloten hiel.