Hulp nodig? Bel mij terug
9,4
Reviews
Plan route
Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34

S2 veiligheidsnormering bij werkschoenen en werklaarzen

Werkschoenen en werklaarzen met de S2 normering voldoen aan de vereisten van de S1 normering en hebben daarnaast een verhoogde weerstand van de schacht. De S2 werkschoenen en werklaarzen zijn daarnaast vuil- en waterafstotend, hebben een veiligheidsneus, antistatische eigenschappen, een antislip loopzool en een schokabsorptie in de hak.

In tegenstelling tot werkschoeisel met de S1 normering kunnen schoenen en laarzen met de S2 normering veel beter gedragen worden tijdens werkzaamheden waar u te maken krijgt met vochtige omstandigheden.

Bekijk onze werkschoenen S2

Wat betekent S2 bij werkschoenen?

Werkschoenen met een S2 normering hebben als grote voordeel ten op zichte van veiligheidsschoenen met de SB en S1-normering dat deze schoenen beschikken over waterafstotend bovenmateriaal. Werkschoenen met de S2-normering hebben altijd een water- en vuilafstotende schacht tot 1 uur. Door de waterafstotende schat worden deze S2 werkschoenen veelvuldig gedragen in natte werkomstandigheden. Deze werkschoenen zijn waterafstotend en niet 100% waterdicht.

Wat is het verschil tussen S2 en S3 veiligheidsschoenen?

Het verschil tussen veiligheidsschoenen met een S2 of een S3 normering is de beschermende tussenzool. Een S3 veiligheidsschoen heeft een tussenzool die penetratie van onderaf kan voorkomen. Bij een S3 normering zijn de de tussenzolen gemaakt van staal of kevlar. Deze materialen zorgen ervoor dat er vrijwel niet door de tussenzool kan dringen. Daarnaast beschikt een zool in een S3 schoen over een antislipprofiel. Lees hier meer over S2 normeringen.