Hulp nodig? Bel mij terug
9,4
Reviews
Plan route
Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verstuurd
Bezoek onze winkel Bezoek onze winkel
Hulp nodig of meer informatie? Hulp nodig of meer informatie? Bel 033 - 298 59 34

Veiligheidsnormeringen: Wat betekenen deze normen?

Veel werkkleding, werkklompen, veiligheidsschoenen, werklaarzen en andere (persoonlijke) beschermingsmiddelen beschikken over verschillende veiligheidsnormeringen. Het is belangrijk de juiste kennis te vergaren als het om deze normeringen gaat. Iedere normering heeft zijn eigen betekenis en geeft daarmee aan welke bescherming de werkschoeisel en/of werkkleding biedt.

Tijdens uw werkzaamheden bestaat de kans dat u in gevaarlijke situaties terecht kan komen. Zonder veilige, goedgekeurde werkkleding en/of veiligheidsschoeisel kunt dagelijks aan deze gevaren worden blootgesteld. Bij deze gevaren horen bepaalde veiligheidsnormeringen om ongevallen zo veel mogelijk te voorkomen. Het dragen van de juiste werkkleding, werkschoenen, werkklompen en werklaarzen met de juiste veiligheidsnormeringen kunnen pijnlijke situaties worden voorkomen.

Maar welke werkkleding en veiligheidsschoeisel heeft u nodig? Het antwoord op deze vraag hangt van diverse factoren af. Met name de sector waarin u werkt, de werkzaamheden die u uitoefent en de behoeften van u als drager zijn hierin bepalend. Iedere beroepsgroep loopt tegen andere risico's aan en heeft haar eigen wensen en verlangens.

In deze blog sectie met diverse artikelen zetten wij de verschillende normeringen voor u uiteen. Mocht u naar aanleiding van deze artikelen vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Veiligheidsnormeringen zijn een van de 'veiligheidsonderwerpen' die wij behandelen in onze werkkleding en werkschoeisel blog. Zo leest u hier wat mag de arbodienst vragen en hier de diverse richtlijnen van werkschoenen.

Bezoek de Bowork webshop

Veiligheidsnormering werkschoeisel

Zonder veiligheidsschoeisel zoals werkschoenen, werklaarzen en werkklompen worden onze voeten tijdens de dagelijkse werkzaamheden aan vele gevaren blootgesteld. Het dragen van de juiste, goedgekeurde werkschoenen, werkklompen en/of werklaarzen met de juiste veiligheidsnormeringen kunnen gevaarlijke en pijnlijke situaties worden voorkomen. Welke veiligheidsnormeringen zijn er voor werkschoenen en welke veiligheidsnormen zijn geschikt voor uw werkzaamheden? Lees snel meer. Het onderstaande artikel geeft u meer informatie.

Meer over normeringen werkschoenen

Normering werkkleding

Met volledig gecertificeerde werkkleding kiest u voor optimale veiligheid en bescherming tijdens uw dagelijkse werkzaamheden. Maar hoe selecteert u de juiste keuze werkkleding? Wij snappen dat dit complex kan zijn. Om deze reden hebben wij een uitgebreid artikel geschreven die de verschillende veiligheidsnormeringen beschrijft.

Meer over normeringen werkleding


Meer artikelen over veiligheid op het werk