Belangrijke informatie omtrent veiligheid op het werk

Veiligheid op het werk is een belangrijk thema. In deze blog delen onze specialisten kennis over veiligheid op het werk. Zo leest u hier onder andere over veilige werkschoenen, werklaarzen, veiligheidsklompen, werkkleding, persoonlijke beschermingsmiddelen en andere producten die wij aanbieden. In onderstaande blogartikelen proberen wij een zo compleet mogelijk overzicht te geven, zodat u de juiste werkschoeisel en/of werkkledij kiest die past bij uw werkzaamheden. Daarnaast delen onze specialisten periodiek de trends binnen de branche.


Keuzehulp

Hulp nodig bij uw zoektocht naar het juiste product? Naast onderstaande artikelen, kunnen wij u ook helpen door middel van onze handige keuzehulp tool. Op basis van vragen worden de geschikte producten voor u geselecteerd waarna het eenvoudiger is om een goede keuze te maken. U kunt ook altijd

Lees meer

Wat is veiligheid op het werk?

Veiligheid op het werk, vaak aangeduid met arbeidsveiligheid, gaat over uw werkzaamheden kunnen uitoefenen op een veilige werkplek, het werken met veilige werkmiddelen zoals werkschoeisel en veilige werkmethoden. Deze drie punten zijn verplicht en essentieel maar helaas niet altijd vanzelfsprekend. De wet eist van een werkgever dat aan deze drie punten wordt voldaan. Binnen een bedrijf moet een werkgever zorgen dat het personeel bepaalde instructies en trainingen krijgt om veilig te kunnen werken. Een werkgever is verantwoordelijkheid om de arbeidsveiligheid te waarborgen.

Selecteren van de juiste veilige werkmiddelen

Het selecteren van het juiste, goedgekeurde werkschoeisel en/of werkkleding is daarbij van groot belang. De juiste schoeisel en kleding dienen aan diverse veiligheidseisen en veiligheidsnormeringen te voldoen, welke per werkomgeving sterk kunnen verschillen. Wij kunnen het goed begrijpen dat het niet altijd eenvoudig is om te bepalen met welke veiligheidsschoeisel en/of -kleding u uw werk veilig kunt uitoefenen. Om deze reden hebben wij verschillende blogartikelen geschreven over de veiligheidsnormeringen en veiligheidseisen waar de schoeisel en kledij aan moet voldoen.

Gedrag net zo belangrijk

Bij veiligheid op het werk gaat het niet alleen om het werken met veilige werkschoeisel, werkkleding of andere beschermingsmiddelen maar veilig gedrag is daarbij net zo belangrijk.

Alles wat u moet weten over veilige werkmiddelen

In bepaalde branches en sectoren krijgt men van een werkgever de opdracht om veiligheidsschoeisel en/of werkkleding aan te schaffen die aan bepaalde veiligheidsnormeringen en veiligheidseisen moeten voldoen. Vooral In het begin kan het zijn om te bepalen welke veiligheidsschoeisel en/of werkkleding voor uw werkzaamheden geschikt zijn. Hier leest u alles over de normeringen en eisen waar de goedgekeurde schoeisel en kledij aan moet voldoen.Alles wat u moet weten over werkkleding

Heeft u vragen omtrent werkkleding? U krijgt hier antwoorden op de vragen zoals welke werkkleding is voor u geschikt? Waarom moet u goede, kwalitatieve werkkleding dragen? Waar koopt u goede werkkleding? Lees nu meer.

Alles wat u moet weten over werkschoenen

Heeft u vragen omtrent werkkleding? U krijgt hier antwoorden op de vragen zoals welke werkkleding is voor u geschikt? Waarom moet u werkkleding dragen? Waar koopt u goede werkkleding? Lees nu meer en beantwoord uw vragen.


Laatste berichten op onze blog